Gember voor je Schoonheidsverzorging

Gember voor je schoonheidsverzorging

Gember is al lange tijd een remedie tegen verkoudheid, rillingen, spierpijn, reisziekte, en vermoeidheid. Het is ook een populaire specerij voor vele gerechten. Maar wist je dat gember ook gebruikt kan worden in je schoonheidsverzorging?

Jawel, je leest het goed. Hier zijn een aantal manieren waarop je gember kunt gebruiken in je schoonheidsverzorging.

Mosterd-gember voetbad

Zijn je voeten te moe en pijnlijk? Een mosterd en gember voetbad kan de spieren in je voeten kalmeren en ontspannen, en je hele systeem ontgiften via je voetzolen.

Vul een teiltje of badje dat groot genoeg is voor je beide voeten met warm water. Voeg 1 1/2 eetlepel mosterdpoeder of vers gemalen mosterdzaadjes, en een paar theelepels geschilde en geraspte verse gember aan het water toe en roer het goed door elkaar.

Dompel je voeten onder, laat ze 20 minuten weken en je zult voelen dat je spieren zich zullen ontspannen. Als het water te koud wordt, kun je er warm water aan toevoegen.

Als dit klaar is, spoel je je voeten met warm water af en dep je ze met een schone handdoek droog.

gember-voor-je-schoonheidsverzorging1

Gember om van witte littekens af te komen

Witte littekens of hypogepigmenteerde littekens zijn littekens die witter zijn of een veel lichtere kleur hebben dan de normale huidskleur. Gember kan helpen dit probleem op te lossen.

Dep een klein stukje verse gember op de witte littekens. Spoel het sap van de gember niet af, laat het gewoon zitten. Doe dit een- of tweemaal per dag en je zult binnen één of twee weken zien dat het beter wordt.

Blijf de verse gember iedere dag op je witte littekens deppen en binnen enkele maanden zul je zien dat je hypogepigmenteerde littekens bijna dezelfde kleur hebben als je normale huidskleur.

gember-voor-je-schoonheidsverzorging2

Gember als een body scrub

Als je graag warm water met gemalen gember drinkt, dan weet je alles van het verkwikkende en verfrissende gevoel dat gember geeft. Dezelfde eigenschappen van gember zijn goed voor een verjongende body scrub.

Afgezien van de verjongende voordelen zal de gember body scrub ook helpen cellulitis te verminderen, omdat gember bekend staat als een van de beste remedies van moeder natuur tegen cellulitis. Voeg wat citroenschil toe en je hebt een scrub die je zal opwarmen en opfrissen.

Om een gember bodyscrub met citroenschil te maken, meng je een half kopje suiker, kwart kopje Arganolie, 2 theelepels gember (geschild en vers geraspt) en citroenschil van 1 citroen. Gebruik deze gember scrub net zoals je andere scrubs gebruikt.

De scrub blijft een week lang goed als je deze in de koelkast bewaart. Maar het is het beste om de scrub direct te gebruiken.

Dit zijn slechts enkele manieren waarop je gember kunt gebruiken in je schoonheidsverzorging. Probeer ze nu uit.

Deel dit artikel over Schoonheidsverzorging met je vrienden! Sharing is caring!