Huidvlekken: Behandel met Vitamine E en/of C

Huidvlekken Behandel met Vitamine E en:of C

Huidvlekken kunnen er voor jou allemaal hetzelfde uitzien, maar eigenlijk zijn er verschillende soorten. Wat ze allemaal gemeen hebben, is de manier waarop ze worden bekeken door vrouwen – met afkeer.

Als je vlekken ziet op je gezicht, dan kun je maar beter even de tijd nemen om dit artikel te lezen. Er is geen specifieke remedie voor dit probleem, daar elke soort anders wordt behandeld.

Bruine zonnevlekken

Deze vlekken worden veroorzaakt door hyperpigmentatie. Dit proces wordt veroorzaakt door te veel blootstelling aan zonnestralen, veranderende hormoonspiegels en medicijnen. Omdat je niet veel kunt doen als het gaat om je hormoonspiegel, kun je je huid wel beschermen tegen de zon.

Weer of geen weer, breng iedere dag je zonnebrandcrème aan. Zorg ervoor dat je een breed spectrum zonnebrandcrème gebruikt, die je zal beschermen tegen de schadelijke effecten van zowel UVB- als UVA-stralen.

Vlekken van puistjes en wondjes

Deze vlekken worden veroorzaakt door post-ontsteking pigmentatie. Deze verkleuring wordt vaak veroorzaakt door trauma aan de huid door een wond of puistje.

Vermijd het aanraken van de wond als het nog aan het genezen is, om de verkleuring niet te verergeren. Hetzelfde geldt voor puistjes. Het eeuwenoude advies dat je ze niet moet uitknijpen of erin prikken, geldt nog steeds.

Om dit soort plekjes te verlichten, kun je producten gebruiken die anti-inflammatoire eigenschappen bevatten, zoals Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko bevat ook vitamine E dat helpt bij het minimaliseren van littekens en vlekken op de huid.

Vitamine E is ook zeer geschikt voor rimpels, zodat je twee vliegen kunt slaan met één olie die over de hele wereld wordt geprezen als het vloeibare goud.

Rode vlekken door gesprongen bloedvaatjes

Dit soort vlekken wordt veroorzaakt door te veel scrubben, jaren van alcoholisme en weer, overmatige blootstelling aan de zon. Deze activiteiten leiden ertoe dat bloedvaten springen, wat de rode vlekken verklaart.

Wanneer de bloedvaten vergroten, verschijnen er ook rode vlekken. Deze huidaandoening is een symptoom van een ander veel voorkomend huidproblemen, genaamd rosacea. Om het springen van bloedvaten te voorkomen, kun je dagelijks zonnebrandcrème aanbrengen.

Vermijd zonnestudio’s en ook sauna’s, daar de warmte van deze activiteiten er vaak voor zorgen dat het bloed snel naar het gezicht stroomt. Een koud kompres op onrustige gebieden kan helpen de verschijning van deze plekken te minimaliseren. Het eten van voedsel dat vitamine C en K bevat, zal ook helpen.

In ons artikel: Rosacea: De Oorzaken en Behandelingen kun je meer lezen over Rosacea.

Melasma

Je kunt hormonen en genetica de schuld geven van dit probleem. Deze plekken verschijnen vaak rond de lippen of op de wangen van vrouwen die een hormonale veranderingen ondergaan, van een zwangerschap of de pil.

Degenen die meer pech hebben zijn die mensen waarvan de familie een geschiedenis van melasma heeft. Ze kunnen uitbraken krijgen bij zelfs de geringste blootstelling aan de zon.

Nogmaals, bescherm jezelf tegen de schadelijke stralen van de zon door dagelijks zonnebrandcrème aan te brengen. Breng ook oplichtende crèmes aan. Zoek naar crèmes die hydrochinon bevatten, zoethout extract, retinol en vitamine C.

Moedervlekken

Je kunt je ouders bedanken voor deze plekken, daar moedervlekken vaak aangeboren zijn. Je kunt nieuwe krijgen tot een leeftijd van 40 jaar.

Moedervlekken kunnen alleen operatief worden verwijderd, dus breng een bezoek aan je arts als je ze wilt verwijderen. Maar, als je met deze plekken kunt leven, laat je moedervlekken dan jaarlijks controleren, omdat sommige kanker kunnen veroorzaken.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.