Wees Zelfverzekerd en Mooi Zonder Make-Up!

Wees Zelfverzekerd en Mooi Zonder Make-Up!

Ik begon pas met het aanbrengen van make-up toen ik begon te werken. Toen ik nog op de universiteit zat, stelde ik vraagtekens bij mijn klasgenoten die al make-up droegen.

Begrijp me niet verkeerd. Ze zagen er echt mooi uit. Het is gewoon dat het mij een beetje verdrietig maakte als ik eraan dacht hoe anders ze eruit zagen zonder hun make-up.

Mijn vriendin en ik, in die tijd beide atletes, beschreven hun ‘geen make-up look’ als te bleek, alsof ze er bijna ziek uitzagen. We hebben Mr. Zon nooit vergeten te bedanken voor de natuurlijke kleur die wij op onze wangen hadden en uiteraard het spel dat ons van nature altijd laat blozen.

’Geen make-up look’…Letterlijk

Maar na een paar maanden aan het werk te zijn geweest, begon ik het gebrek aan fysieke activiteit te compenseren. Het bleek dat het nodig was om een kunstmatige blos op mijn wangen aan te brengen. En dat deed ik dan ook.

Vervolgens moest ik mijn ingevallen ogen wat meer openen … dus speelde ik met oogschaduw en eyeliners. Beetje bij beetje werd mijn make-up set een essentieel onderdeel van mijn leven.

Al snel werd ik net zoals de meisjes uit mijn studententijd die niet zonder make-up kunnen. Ja, net als zij, begon ik mijn natuurlijke gezicht bleek te vinden, alsof ik ziek was.

Er is echter nog steeds een kans om deze mentaliteit te veranderen. Je kunt er zonder make-up ook opgemaakt uitzien. Je moet er alleen sterk genoeg voor zijn.

Wees zelfverzekerd

Ik vertel mijn vrienden die om modetips vragen altijd dat zelfvertrouwen het belangrijkste is. Hoe vreemd je keuzes ook mogen zijn, als je vol vertrouwen in je gekozen stijl rondloopt, zullen de mensen om je heen jou in een positief daglicht zien, ongeacht of je nu wel of geen make-up draagt.

Glimlach altijd

Zelfs als je de duurste make-up op hebt en zelfs als deze werd aangebracht door een beroemde make-up artiest … als je de wereld instapt met je problemen op je gezicht … zul je er nog steeds problematisch uitzien, zoals je gestreste buurvrouw met vier kinderen die het verschil niet weet tussen foundation en babypoeder. Glimlach oprecht. Het zal wonderen doen voor je gezicht.

Neem de houding aan van een danser

Ooit gemerkt hoe dansers rondlopen alsof ze personen zijn met het meeste zelfvertrouwen in het hele universum? Dat komt waarschijnlijk door hun houding. Met hun rechte rug en opgeheven hoofd stralen ze zelfvertrouwen uit, zelfs als hun make-up smelt en hun lichamen druipen van het zweet.

Je hoeft echter geen danser te zijn om een dergelijke houding aan te nemen. Loop met een rechte rug en je zult jezelf al gauw mooi voelen, zelfs zonder make-up op je gezicht.

Draag rood

Lach niet. Studies tonen aan dat mannen sterker reageren op rood. Als je jezelf mooi wilt voelen, doe dan een klein rood jurkje aan. Ik durf te wedden dat jouw man niet zal merken dat je geen make-up op hebt.

De drie heilige stappen

Reinigen. Tonen. Hydrateren. Vergeet nooit om deze 3 stappen tweemaal per dag te doen. De sleutel tot een effectieve ‘geen make-up look’ is een gezond, glad gezicht dus zorg hier altijd voor.

Ga voor producten die biologisch zijn, zoals Arganolie. Arganolie houdt de huid gehydrateerd! Het zal ook rimpels bestrijden door het stimuleren van celregeneratie.

Deel dit artikel over mooi zijn zonder make-up met je vrienden! Sharing is caring!