Arganolie Aanbrengen op je Huid, Haar en Nagels

Arganolie Aanbrengen op je Huid, Haar en Nagels

Heb je wel eens gehoord van de zogenaamde wonderolie uit Marokko? Ongeacht of je nu wel of geen schoonheidsfreak bent, ik weet zeker dat je ervan hebt gehoord. Arganolie krijgt de laatste tijd veel aandacht en om goede redenen.

Arganolie, geprezen als het vloeibare goud, is niet alleen goed voor de huid, maar ook voor het haar en de nagels.

Wat de meesten van jullie wellicht nog niet hebben gehoord, is hoe je dit kostbare product aanbrengt. De “meer-aanbrengen-voor-betere-resultaten”-methode is niet altijd de beste aanpak en in dit geval zal het niet helpen.

Een paar druppels zullen al wonderen doen, dus als je wilt dat je flesje vloeibare goud langer meegaat, dan kun je maar beter verder lezen.

Hoe breng je Arganolie op je huid aan

Dit vloeibare goud wordt zeer goed geabsorbeerd, dus het is voldoende om een paar druppels zachtjes op probleemgebieden te masseren.

Als je deze olie als vochtinbrenger gebruikt, kun je ervoor kiezen om je andere lotions en nachtcrèmes aan de kant te zetten.

Als je je zorgen maakt om rimpels en littekens, dan kun je de olie twee keer per dag opsmeren, bij voorkeur ’s ochtends en’ s avonds.

Maar je hoeft geen huidprobleem te hebben om regelmatig met deze olie te hydrateren. Zo kunnen vrouwen die van plan zijn zwanger te worden of in een vroeg stadium van de zwangerschap zijn deze olie regelmatig opsmeren om de onvermijdelijke striemen toch te vermijden.

Ook kun je het als basis voor je make-up gebruiken, omdat de olie niet vet is.

Hoe breng je Arganolie op je nagels aan

Op de nagels wordt deze olie samen met citroensap gebruikt. Maak een 50-50 mengsel van de twee en dompel voor een paar minuten je vingers tot je nagelriemen onder. Als je dit regelmatig doet, zullen je nagels sterker en gladder worden, en je nagelriemen een mooie vorm krijgen.

Hetzelfde kun je voor je tenen en voeten doen. Met een regelmatige behandeling kun je eelt en andere voetgerelateerde problemen aanpakken.

Hoe breng je Arganolie op je haar aan

In dit geval kun je een beetje royaal zijn in het gebruik van de wonderolie. Een half uur voor het wassen, masseer je de olie op je hoofdhuid en verdeel je het gelijkmatig van de aanzet tot de uiteinden. Je kunt een kam of borstel gebruiken om het gelijkmatig te verspreiden op je hoofd.

Voor betere resultaten, kun je ervoor kiezen om je geoliede haar daarna in te wikkelen in een warme handdoek.

Als je geen tijd hebt voor een 30 minuten durende behandeling dan kun je deze olie na een bad gebruiken, omdat het beter werkt dan natte gels. Twee tot drie druppels op je handpalmen is al genoeg. Borstel je haar en zie hoe slechts een paar druppels je lokken nog meer kunnen laten glanzen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!