Tekenen en Symptomen van Psoriasis, Wat Zijn Zij?

Stop Psoriasis

Er is nog geen genezing voor psoriasis. Maar dat wil nog niet zeggen dat je er niet alles over te weten zou moeten komen.

Er zijn verschillende soorten psoriasis en sommige soorten vereisen onmiddellijke medische behandeling. Bepalen welk type psoriasis je hebt verlost je niet van het probleem maar kan wel je leven een stuk aangenamer maken.

Psoriasis Vulgaris

Dit type psoriasis wordt gekenmerkt door dikke gezwollen plekken op de huid die artsen plaques noemen. Deze roodachtige plekken hebben een zilverkleurige bedekking die er schubachtig uitziet.

De plekken verschijnen vaak op de knieën, ellebogen, hoofdhuid en lage rug. Maar ze kunnen ook op andere plaatsen opduiken.

De plekken variëren in grootte. Ze zien er vaak groter uit dan ze zijn omdat ze vaak in groepjes voorkomen en daardoor een groot gebied van de huid bedekken. D

e plekken kunnen erg jeuken. Maar doe je best om niet te krabben want daar worden de plekken nog dikker van.

Psoriasis Guttata (druppelpsoriasis)

Dit type psoriasis veroorzaakt kleine rode vlekken. Deze vlekken kunnen overal voorkomen maar zitten meestal op armen, benen en romp. Er zijn ook een aantal gevallen waarin de vlekjes op gezicht, oren of hoofdhuid verschijnen.

Mensen die psoriasis vulgaris hebben kunnen soms ook vlekjes krijgen van psoriasis guttata. (Vervelend, ik weet het!) In dat geval verschijnen de vlekjes vaak op het gebied waar de patiënt eerst psoriasis vulgaris had.

Psoriasis Pustulosa

Dit type psoriasis mag je niet te licht opvatten. Het wordt gekenmerkt door het opzwellen van de aangetaste huid. De aangetaste plek wordt rood en vertoont bultjes die met pus gevuld zijn. Deze bultjes verschijnen gewoonlijk op handpalmen of voetzolen.

Als de bultjes echter overal op het lichaam verschijnen kun je het beste meteen naar het ziekenhuis gaan. Dit is een ernstige vorm van psoriasis die in sommige gevallen zelfs dodelijk kan zijn. In deze fase heb je meestal koorts en koude rillingen. Andere problemen zijn zeer ernstige jeuk en slappe spieren.

Psoriasis Nummularis

Deze vorm wordt vaak gekenmerkt door gladde rode stukken huid. De plekken zien er ruw uit en zijn erg gevoelig. Ze verschijnen meestal op plaatsen waar huid-op-huid contact plaats vindt zoals oksels, geslachtsorganen en billen. Soms hebben vrouwen ook last van deze plekken onder hun borsten.

Erythrodermische Psoriasis

Staat ook wel bekend als exfoliatieve psoriasis. Deze vorm van psoriasis maakt dat je huid er verbrand uitziet. Je huid wordt felrood en je lichaam kan zijn normale lichaamstemperatuur niet vasthouden.

Mensen met dit type psoriasis hebben het vaak of erg warm of erg koud. Hij of zij ervaart intense pijn en jeuk. Ga onmiddellijk naar de dokter als je deze symptomen hebt. Het kan je leven redden.

De Symptomen Onder Controle Houden

Weten welk type psoriasis je hebt maakt je leven aangenamer en kan in sommige gevallen zelfs je leven redden. Bovendien stelt het je in staat gerichte actie te ondernemen.

Deel dit artikel over de tekenen van psoriasis met je vrienden! Sharing is caring!