Is Haarverlies te Behandelen? Natuurlijk! Lees Hoe

Is Haarverlies te Behandelen? Natuurlijk! Lees Hoe

Waar vrouwen zich meer zorgen maken over rimpels hebben mannen problemen met haarverlies.

Iedereen verliest echter elke dag wel een aantal haren. Haarverlies is dus niet alleen een probleem voor mannen. Gemiddeld verliezen mannen én vrouwen ongeveer 50-100 haren per dag. Dat is normaal.

Oorzaken van Haarverlies

Er zijn verschillende oorzaken van haarverlies. Laten we deze eens wat beter bekijken zodat we kunnen vaststellen wat bij jou de oorzaak is en of je je zorgen zou moeten maken.

Verzorging

De manier waarop we ons haar verzorgen kan haarverlies veroorzaken. Wassen, kammen en in model brengen kan eveneens haarverlies veroorzaken.

We zien vaak haren op de vloer of in het afvoerputje van bad of douche. Dat is normaal en absoluut geen reden voor paniek. Wees alleen voorzichtig bij het kammen of in model brengen zodat het haarverlies tot een minimum wordt beperkt.

Zwangerschap

Zwangere vrouwen lijden na de geboorte van het kind ook aan haarverlies. Dat komt door een plotselinge afname van het oestrogeen niveau. Dit is echter slechts tijdelijk.

De meeste vrouwen die na de geboorte van hun kind haar verliezen hebben op de eerste verjaardag van hun kind hun oorspronkelijke haardos weer terug.

Stress en Ziektes

Ook stress en ziektes kunnen haarverlies veroorzaken. Ga naar de dokter om ziektes te laten behandelen. De dokter kan je indien nodig ook technieken aanbevelen om beter met stress om te gaan.

Erfelijk Haarverlies

Als je meer dan het gemiddelde aantal haren verliest heb je misschien last van erfelijke haaruitval. Dit kenmerkt zich door dunner wordend haar en kaalheid. Alleen al in de Verenigde Staten hebben zo’n 80 miljoen mannen en vrouwen daar last van.

Behandeling

De meeste oorzaken van haarverlies zijn goed te behandelen. Als je de behandelingen zelf wil doen, begin dan met je haar te versterken. Je kunt je haar regelmatig hydrateren met aromatherapeutische oliën.

Lavendel en rozemarijn zijn een paar voorbeelden van essentiële oliën waarvan klinisch bewezen is dat ze haargroei bevorderen. Een ander voorbeeld is Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko staat de laatste tijd veel in de aandacht vanwege zijn anti-rimpel eigenschappen.

Arganolie is echter ook erg goed voor het haar. Het bevat namelijk Vitamine E dat eveneens de haargroei bevordert. Arganolie is ook rijk aan essentiële vetzuren die het haar verlevendigen, voeden en versterken.

Als je niet graag zelf aan het behandelen slaat kun je het beste een huidarts raadplegen. Hij of zij kan behandelingen aanbevelen die precies passen bij jouw situatie.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.