Maak Je Huid Wat Lichter! Raak Vlekjes Op Je Huid Kwijt!

Maak Je Huid Wat Lichter! Raak Vlekjes Op Je Huid Kwijt!

Mensen met een lichte huid worden graag bruin in de zon terwijl mensen met een donkere huid, vooral in Azië, juist graag een lichtere huid willen. Dat is de realiteit. En dat verklaart waarom producten die de huid lichter maken in Azië al meer dan 20 jaar in zwang zijn.

Recente polls hebben aangetoond dat bleken (zoals het in enkele landen wordt genoemd) inmiddels over de hele wereld hoog op het verlanglijstje van vrouwen staat. Dat wordt goed duidelijk in de Verenigde Staten waar producten om de huid te bleken als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Hyperpigmentatie

Het is niet zo dat blanke mensen opeens hun gebruinde uiterlijk kwijt willen en hun natuurlijke blanke kleur weer terug willen. Het is meer zo dat de mensen met geld op een leeftijd zijn gekomen dat hyperpigmentatie en leeftijdsvlekken een probleem beginnen te worden. De enige manier om deze vlekken kwijt te raken is door het bleken van de huid.

Om er jong uit te zien moeten deze mensen hun leeftijdsvlekken kwijtraken met helaas het risico om ook hun gebronsde kleur kwijt te raken. Hier volgen enkele tips van deskundigen om je huid te bleken.

maak-je-huid-wat-lichter-raak-vlekjes-op-je-huid-kwijt1

Gebruik Botanische Producten

Er zijn een heleboel van planten afgeleide ingrediënten die een lichtere huid beloven. En huidexperts verwachten dat er in de toekomst nog meer ontdekt worden als meer mensen zich bewust worden van de voordelen van organische producten.

Sommige producten die vandaag de dag al beschikbaar zijn en die je uit zou moeten proberen zijn producten die yomogi of angelica wortel bevatten. Dit zijn Japanse botanische producten die een snellere celgroei bevorderen en melanine afbreken.

Investeer in Marokkaanse Arganolie

Een ander organisch product dat centraal staat in de anti-verouderings trend is Arganolie. Deze wonderolie is een natuurlijk extract van de vruchten van de Arganboom, een boom die alleen in Marokko voorkomt.

Arganolie bevat componenten die de effecten van het ouder worden op de huid zoals leeftijdsvlekken tegengaan. De olie staat ook wel bekend als het vloeibare goud en zit vol met Vitamine E. Vitamine E is erg goed bij het wegwerken van leeftijdsvlekjes, rimpels, fijne lijntjes en zelfs donkere vlekken van acnelittekens.

Arganolie zit vol met voedingsstoffen die celvernieuwing bevorderen. Als cellen zich vernieuwen is het resultaat een jongere huid.

maak-je-huid-wat-lichter-raak-vlekjes-op-je-huid-kwijt2

Probeer Soja Tegen Acnelittekens

Een ander product dat erg goed is tegen acnelittekens is soja. De eiwitten in soja reduceren roodheid en vlekkerigheid.

Dermatologen zien daarnaast ook graag het gebruik van zonnebrandlotion. Blootstelling aan de zon maakt onze huid extra gevoelig voor hyperpigmentatie. Dat betekent dat teveel blootstelling aan de schadelijke straling van de zon je rode merktekens van acne in blijvende littekens kan veranderen.

Breng Vitamine C aan

Vitamine C is een van de meest populaire ingrediënten bij het bleken van de huid. Het verbleekt niet alleen hyperpigmentatie maar verkleint ook toekomstige vlekken. Artsen bevelen echter wel aan om er ook andere producten bij te gebruiken want Vitamine C is geen erg stabiele anti-oxidant.

Exfoliëren

Doe dit elke week. Is het je wel eens opgevallen dat je huid er onmiddellijk na het exfoliëren lichter uitziet? Dat komt omdat je door het exfoliëren doffe dode huidcellen kwijtraakt. Het zorgt ook dat je huid de blekingsproducten beter absorbeert.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!