5 Manieren om je Geföhnde Haar in Model te Houden!

Geföhnde Haar

Ik heb mijn droom om er goed uit te zien bij trainingen al lang opgegeven. Wanneer ik in de sportmodus sta, heb ik geleerd om mijn niet zo verleidelijke look te accepteren. Ik doe nog steeds mijn best om er leuk uit te zien door mijn kledingkeuze, maar met mijn opgestoken haar is het gewoon niet hetzelfde.

Wat nog erger is … op sportdagen … weiger ik mezelf in te spannen om mijn haar in model te brengen. Wat is het nut ervan, toch? Ik ga het alleen maar weer vernielen. Maar kappers van beroemdheden zeggen dat er een manier is om je geföhnde haar in model te houden, zelfs na een intensieve training.

Hier zijn 5 dingen die je kunt proberen, zodat je geen angst hoeft te hebben voor hoe je eruit ziet in de sportschool, op de baan of op het veld!

Hydrateer voor het föhnen

De sleutel voor een geweldig geföhnd model is gezond haar. Om te voorkomen dat je vettig (maar wel gehydrateerd) haar krijgt, moet je ervoor zorgen dat je je haar een paar dagen voor de fohnbeurt hydrateert. Sommige mensen zullen dit helemaal overslaan om te voorkomen dat hun haar gaat plakken.

Maar als je haar vaak wordt geföhnd, dan is het een must om de lokken die mogelijk beschadigd zijn door het stylen te hydrateren. Een geweldig producten dat je uit zou kunnen proberen, is Arganolie. Wat geweldig is van Arganolie, is dat het je haar hydrateert zonder dat het naderhand vettig aanvoelt.

5-manieren-om-je-gefohnde-haar-in-model-te-houden-zelfs-na-het-sporten2

Gebruik droge shampoo

Jazeker, dit is al geruime tijd erg populair. De reden – een paar keer spuiten geeft je een excuus om je haar nog een dag niet te wassen, waardoor je je in model geföhnde kapsel langer kunt behouden.

Gebruik het voordat je gaat sporten, de poeder van de droge shampoo absorbeert het zweet en de olie die je absoluut zult verliezen na een intense training.

Spuit je haar na het sporten nog een paar keer in, voor het geval de eerste ronde niet genoeg was om al het zweet te absorberen.

Zeg nee tegen paardenstaarten

Paardenstaarten zijn, zonder twijfel, een probleem voor je in model geföhnde haar! Als je je haar langer veerkrachtig wilt houden, doe het dan nooit in een paardenstaart om zichtbare lijntjes op je haar te voorkomen.

In plaats daarvan gooi je je haar ondersteboven en verdeel je het in het midden in twee delen. Draai de secties om elkaar heen en rol ze in een knotje uit de buurt van je zweterige nek.

In tegenstelling tot paardenstaarten, laat deze stijl het zweet verdampen in plaats van het op te sluiten.

5-manieren-om-je-gefohnde-haar-in-model-te-houden-zelfs-na-het-sporten1

Gebruik haarbanden

Een andere truc om zweet door heel je haar te minimaliseren, is het dragen van een zweetabsorberende hoofdband. Aangezien het rond je hoofd en nek zit, voorkomt het dat je haar doorweekt raakt van het zweet van andere lichaamsdelen.

Raak je haar niet aan

Ik geef toe dat ik mezelf hier schuldig aan heb gemaakt. Het is de enige manier om je haar in model te houden, toch?

Fout. Experts zeggen dat hoe meer je je haar aanraakt tijdens een training, hoe meer vet er in je haar terechtkomt. En je weet wat vet doet met haar dat in model zit … dus alsjeblieft, handen eraf!

Deel dit artikel over hoe je geföhnde haar in bedwang te houden met je vrienden! Sharing is caring!