Arganolie en Tips Om Je Handen en Voeten te Verwennen

Arganolie en Tips Om Je Handen en Voeten te Verwennen

Laat Arganolie je handen en voeten de liefde geven die zij verdienen! Hoe lang is het alweer geleden dat jij je handen en voeten echt goed verwend hebt? Lang? Het wordt tijd om handen en voeten te verwennen want deze lichaamsdelen gebruiken we elke dag heel vaak.

We hebben het misschien niet zo in de gaten maar we gebruiken onze handen en voeten vrijwel continu. En juist daarom verdienen ze wat extra verwennerij.

Hoe kun je je handen en voeten nu het beste verwennen? Hier zijn een paar suggesties!

Je Handen en Voeten Verwennen

Laten we met de handen beginnen!

Voor je handen

Hydrateren

Met al die activiteiten hebben je handen hard wat extra liefde nodig. Handen komen aan allerlei microben bloot te staan en komen ook in aanraking met allerlei oppervlakken en chemicaliën. De huid van je handen krijgt het dan ook zwaar te verduren.

Hydrateer je handen elke dag goed! Een krachtige moisturizer is Marokkaanse Arganolie! De essentiële vetzuren, Vitamine E, Sterolen en Squaleen helpen je handen gehydrateerd te houden.

Draag Rubber

We hebben het over rubberen handschoenen. Je zou je handen ook moeten beschermen. Draag rubberen handschoenen wanneer je in contact komt met ruwe chemicaliën. Deze kunnen namelijk de huid uitdrogen.

Te lang in water onderdompelen berooft de huid eveneens van zijn vocht. Een droge huid is gevoelig voor irritatie en dat is waarom je bescherming zou moeten dragen. Zorg dus telkens wanneer je de afwas of de was doet dat je handen beschermd zijn.

Wees Voorzichtig met Gereedschap

Als je voor je werk of je hobby gereedschap zoals een hamer nodig hebt, neem dan extra voorzorgsmaatregelen. Ook dan zou je beschermende handschoenen moeten dragen, bij voorkeur handschoenen met vulling, zodat je je handen niet vertimmert.

Een Handbad en een Manicure

Van tijd tot tijd zou je je handen in aromatherapeutische olie met een paar druppeltjes citroensap moeten dompelen. Dat geeft enorme verlichting. Geef je nagels een manicure om ze eens echt goed te verwennen. Je hoeft je nagels niet te lakken als je dat niet wil. Knippen, schoonmaken en hydrateren is genoeg.

Voor je voeten

Een Voetenbad

Je zou tenminste twee maal per week een verzachtend voetenbad moeten nemen om opgezette voeten en pijntjes tegen te gaan. Je kunt makkelijk zelf een voetenbad maken met aromatherapeutische oliën zoals Marokkaanse Arganolie en een paar druppeltjes citroensap.

Exfolieer na het voetenbad je voeten en schrob op die manier dode huidcellen af die zich met name op de hielen en de ballen van de voeten hebben verzameld.

Een Pedicure

Knip je nagels en hou ze schoon. Je teennagels kunnen ook goed wat bevochtiging met Arganolie gebruiken. Hou Ze Droog Zorg dat je voeten droog zijn. Vocht trekt bacteriën en schimmels aan. Zorg dus dat je voeten goed droog zijn voordat je sokken en schoenen aantrekt.

De Juiste Schoenmaat

Je schoenen zouden je voeten niet af mogen klemmen. Maar ze mogen ook weer niet te los zitten. Zorg dat je de juiste maat schoenen hebt en dat je de juiste schoenen draagt voor de activiteit waar je mee bezig bent! Heb je droge voeten? Lees hier dan meer over hoe je droge voeten extra kunt verzorgen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!