Hoe houd je je haar goed gehydrateerd, lees hoe

Hoe Houd je je Haar Goed Gehydrateerd

Ik ga zelden uit zonder mijn haar droog te föhnen. Ik ben niet één van die gelukkigen die weg kunnen komen met een net-uit-bed kapsel.

Mijn vader vertelde me vroeger altijd, “Op een dag zul je al je haren nog verliezen!” Ik lachte altijd om zijn waarschuwende woorden en bedacht dat Hollywood sterren dit constant doen! Ik had echter geen idee dat mijn vader, die zeker geen expert is op het gebied van haar, eigenlijk meer weet over haar dan ikzelf.

Wist je dat een kwart van ons haar bestaat uit water? Dit feit alleen al is voldoende uitleg waarom ons haar constant gehydrateerd moet worden. Hoewel ik weet dat föhnen mijn haar kan beschadigen, wist ik niet dat ik eigenlijk mijn lokken kapot maak.

Aangezien water de belangrijkste ‘voedingsbron’ is van ons haar, is het ons doel om vocht vast te houden. Föhnen doet helaas precies het tegenovergestelde. Om met dit punt te beginnen..

Vermijd het stylen van je haar met apparatuur die hitte afgeven!

Als jij dezelfde reactie had, hier zijn een aantal minder drastische tips voor slechte meisje (op het gebied van hun haar) zoals ik.

Hydrateer regelmatig

Als je je haar regelmatig stylt en misbruikt, dan heb je geen excuus om niet te hydrateren. Het is het minste wat je kunt doen voor je haar, toch? Kies voor organische, natuurlijke producten die zowel voeden als versterken.

Het product dat de laatste tijd in het centrum van de aandacht staat, is Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko versterkt en voedt niet alleen je haar, het beschermt het ook.

Arganolie zit boordevol anti-oxidanten en beschermt je haar tegen schadelijke omgevingsfactoren. Bovendien is het niet vet, dus je haar zal na gebruik niet zwaar en slap hangen.

Drink 8 glazen water per dag

Je hydrateert je haar niet door simpelweg je haar te wassen. Het komt ook van binnenuit. Dit betekent dat als je per dag niet de benodigde hoeveelheid water drinkt, je haar ook niet genoeg vocht krijgt. Dus vraag jezelf af “Hoeveel glazen heb ik vandaag al gedronken? ‘Niet genoeg? Drinken dan!

Bedek je haar als je slaapt

Omdat je gedurende acht uur niet drinkt, is het het beste om je haar als je slaapt te bedekken om de verdamping van vocht uit je lokken uit te stellen.

‘ Uit ‘ kapsels

Extreme weersomstandigheden versnellen vochtverlies, dus vermijd “uit” kapsels die je meeste lokken blootstellen aan de agressieve elementen van de zomer of winter, zoals puffs. Kies voor kapsels die je haren verbergen, zoals een knotje of opsteekkapsel.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!