Huidverzorging Na De Menopauze

Huidverzorging Na De Menopauze

Stemmingswisselingen als gevolg van de menopauze zijn al erg genoeg. Je voelt je niet meer zo jong. Je haat je rimpels. Je raakt geïrriteerd door zo ongeveer alles wat op je pad komt.

Normaal gesproken gaan we naar buiten om een beetje af te koelen. Maar helaas is zelfs deze uitvlucht geen goed idee (Maak me alsjeblieft niet af! Ik ben slechts de boodschapper!)

Blootstelling aan de schadelijke stralen van de zon is schadelijk voor iedereen, of je nu 6 jaar of 50 jaar bent. Maar vrouwen in de overgang zijn bijzonder kwetsbaar voor blootstelling aan de zon.

Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner. Gedurende dit proces verliezen we de natuurlijke zonnebescherming van onze huid, wat ons bijzonder gevoelig maakt voor beschadiging door de zon.

Sommige artsen adviseren het uiterste, en vertellen je dat je blootstelling aan de zon waar mogelijk moet vermijden. We kunnen echter niet voor eeuwig opgesloten zitten in ons huis, toch?

Hier zijn een paar tips voor het geval je naar buiten moet gaan en blootgesteld wordt aan de zon.

Breng zonnebrandcrème aan, ongeacht of het regent of de zon schijnt.

Toen ik nog tennis speelde, was ik altijd gelukkiger als de zon niet scheen. “Bedankt wolken!” was de gedachte die door mijn hoofd ging terwijl ik mijn oefeningen op de tennisbaan afdraaide zonder het jeukende gevoel, dat vaak het gevolg is van het opsmeren van zonnebrandcrème.

Toen ik na een paar jaar vroegtijdige rimpels op mijn gezicht tevoorschijn zag komen, besefte ik hoe fout ik bezig was geweest. Of de zon nu schijnt of niet, smeer altijd je zonnebrandcrème op. Ditzelfde oude advies geldt ook voor als je een wandeling gaat maken of als je de hele dag in je auto doorbrengt.

Breng een breed spectrum zonnebrandcrème aan met minstens factor 30. Dit zal je beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen, die beide schadelijk zijn voor de huid.

Eet gezond en hydrateer dagelijks

Celdegeneratie is één van de redenen waarom onze huid dunner en extra gevoelig wordt als we ouder worden. Onze cellen vernieuwen zich niet meer zo snel als vroeger. En wat als zwakkere cellen ervoor in de plaats komen. De huid is dan absoluut niet in goede vorm.

Om dit te voorkomen, moeten we producten consumeren en gebruiken die ervoor zullen zorgen dat onze cellen worden gevoed met voedingsstoffen die ze nodig hebben om beter te presteren. Groenten en fruit zijn goede voedingsbronnen voor celregeneratie.

Vochtinbrengers van ruwe zaadextracten, zoals Arganolie, is een andere. Deze wonderolie uit Marokko, ook wel bekend als het vloeibare goud, stimuleert niet alleen de celregeneratie. Het beschermt je huid ook tegen schadelijke omgevingsfactoren, omdat het boordevol anti-oxidanten zit.

Laat je huid controleren

Vrouwen in de overgang zijn ook gevoelig voor melasma, een vorm van hyperpigmentatie die meestal wordt gevonden op het voorhoofd, de bovenlip, wangen en kin. Milde melasma kan uit zichzelf weer verdwijnen. Maar het kan ook een chronische ziekte zijn.

Voor mensen die met dit probleem te kampen hebben, is het een must om de zon te vermijden en zonnebrandcrèmes te gebruiken. Om dit te behandelen, schrijven artsen een combinatie van voorgeschreven retinoïden voor.

Voor extreme gevallen, adviseren sommigen een behandeling met fractionele lasers. Moedervlekken zijn een andere huidaandoening en moeten jaarlijks gecontroleerd worden. Nieuwe moedervlekken kunnen optreden tot de leeftijd van 40 jaar en sommige kunnen leiden tot kanker.

Deel dit artikel over huidverzorging na de menopauze met je vrienden! Sharing is caring!