Laat Niet Alle Nagelverzorging Over Aan Nagel Professionals!

Laat Niet Alle Nagelverzorging Over Aan Nagel Professionals!

Veel vrouwen geven er de voorkeur aan hun nagels te laten verzorgen in salons. Velen van jullie zullen het ermee eens zijn dat nagels die gemanicuurd zijn in een salon extra speciaal zijn.

Het maakt niet uit hoe vaak je het thuis probeert na te doen, nagels die verzorgd zijn door een professional lijken meer te glanzen en vaak … chiquer! MAAR, dit betekent natuurlijk niet dat we alle verantwoordelijkheid voor de verzorging van onze nagels over moeten dragen aan een professional.

Terwijl zij overtuigende pokergezichten en een professionele afkeer hebben (ik ben er zeker van) van de aanblik van ongezonde, soms zelfs vieze, nagels. Als je wilt dat je manicure en pedicure je na een sessie nog steeds respecteert, laat hem/haar dan zien dat je zelf ook moeite doet om je nagels te verzorgen.

Hier zijn een aantal elementaire hygiënische praktijken voor nagels die we thuis allemaal zouden moeten toepassen.

Versterk en hydrateer je nagels op natuurlijke wijze

Er zijn veel producten die beweren dat ze jouw nagellak-misbruikte nagels versterken. Echter, de meeste producten bevatten chemische stoffen die giftig en gewoonweg slecht zijn voor je … punt uit.

Maar, maak je geen zorgen. Er zijn ook veel biologische producten te verkrijgen die hetzelfde effect hebben, zo niet beter, en zonder de agressieve effecten. Kies daarom voor een natuurlijke nagelverzorging

Aromatische oliën, bijvoorbeeld, worden in bijna alle salons gebruikt om klanten te verwennen tijdens hun manicure en pedicure. De laatste tijd is er veel aandacht besteed aan de zogenaamde wonderolie uit Marokko.

Dit vloeibare goud, ook wel bekend als Arganolie, versterkt en hydrateert niet alleen de nagels, het helpt ook rimpels te bestrijden. Dus als je naast nagel- ook last hebt van rimpelproblemen, dan is Arganolie een geschikt product voor jou.

Ben je ook benieuwd naar hoe je arganolie als nagelverzorging kunt gebruiken? In onze instructievideo hieronder leggen wij dit stap voor stap uit:

Glanzend als een citroen

Als je grootste zorg doffe nagels is, pak dan een citroen en pers deze uit. Strijk regelmatig met een katoenen doekje 5 tot 7 minuten lang citroensap op je nagels en je zult al gauw merken dat je nagels steeds meer gaan glanzen.

Zo rood als een biet

Heb je wel eens gezien hoe bieten zich onderscheiden van andere groenten in de schappen van de supermarkt. Als je wilt dat je nagels dezelfde aandacht krijgen, zorg er dan voor dat bieten de volgende keer deel uitmaken van je maaltijd.

Door regelmatig rode bieten te eten, zal de kleur van je nagels roze worden in plaats van geel. Wie wist dat nagels konden blozen?!

Lichte nagels kunnen er ook op duiden dat je bloedarmoede hebt. Als dit het geval is, dan heb meer nodig dan alleen bieten. Artsen adviseren om rozijnen te eten die ’s nachts geweekt zijn in water.

Oh en trouwens, je moet het water waar je de rozijnen in hebt geweekt ook drinken. Dit brouwsel is een goede bron van ijzer en is ook goed voor je ogen.

Deel dit artikel over nagelverzorging met je vrienden! Sharing is caring!