Zonnebrand is Niet Genoeg als Bescherming!

Zonnebrand is Niet Genoeg als Bescherming!

Ja, dit artikel zal afwijken van het gebruikelijke advies om zonnebrandcrème op te smeren om je huid te beschermen tegen de verouderende effecten van de zon.

Een aantal top experts uit de industrie geven toe dat ze niet langer alleen maar op zonnebrandcrème vertrouwen om veroudering te bestrijden. Ik weet het. Ik snap het. Ik ben hier ook door geschokt.

Recente studies tonen aan dat anti-oxidanten effectiever blijken te zijn in het afweren van de schadelijke stralen van de zon dan je zonnebrandcrème. Studies die beweren dat zonnebrandcrèmes UVA- en UVB-stralen blokkeren, zijn nog steeds waar. Maar experts verduidelijken dat deze stralen slechts zeven procent uitmaken van de zonne-energie.

Nieuw onderzoek toont aan dat infrarode stralen van de zon nog schadelijker voor de huid zijn dan UV-stralen. IRA dringt dieper in de huid door en produceren vrije radicalen, waardoor cellen worden beschadigd en veroudering wordt versneld.

Hoe kun je vrije radicalen bestrijden?

Vrije radicalen zijn de vijand. Dit is de eenvoudigste manier waarop artsen deze instabiele moleculen definiëren. Hoe meer vrije radicalen, hoe meer ze gezonde cellen kunnen beschadigen, hoe sneller we ouder worden.

Experts zeggen dat anti-oxidanten het beste wapen zijn om te vechten tegen “de” vijand. Hoe? Vrije radicalen hebben een oneven aantal elektronen. Om zich aan te vullen, stelen ze van onze cellen en beschadigen ze deze in het proces. Als je genoeg anti-oxidanten in je lichaam hebt, kan dit worden voorkomen.

Anti-oxidanten bieden de ontbrekende elektronen aan de vrije radicalen voordat ze deze van je cellen kunnen stelen.

Anti-oxidant serum VS zonnebrandcrème met anti-oxidanten

Artsen raden aan een anti-oxidant serum onder je zonnebrandcrème aan te brengen. Zonnebrandcrème is nog steeds belangrijk, omdat het nog steeds vecht tegen de stralen die schadelijk zijn voor de huid. Maar serum met anti-oxidanten zou direct hieronder aangebracht moeten worden. Ik kan dit niet genoeg benadrukken.

Zonnebrandcrèmes bevatten soms chemische stoffen die vrije radicalen ook produceren. Dit betekent dat zonder het serum, zonnebrandmiddelen eigenlijk meer kwaad dan goed zullen doen.

Laat je ook niet makkelijk verleiden door zonnebrandcrèmes die beweren dat ze anti-oxidanten bevatten. Het aantal anti-oxidanten in die flesjes is zo minimaal dat het effect ervan te verwaarlozen is, zo niet nul.

Een goede bron van anti-oxidanten is Arganolie. Gebruik het als een vochtinbrengende crème op het gezicht en het hele lichaam en breng het aan voordat je je zonnebrandcrème opsmeert.

Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud, voorziet je huid niet alleen van de benodigde anti-oxidanten om vrije radicalen te bestrijden, maar zit ook vol met vitamine E. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het wordt aangeprezen als de wonderolie uit Marokko.

Anti-oxidanten verwijderen geen rimpels

Laat ik dit heel duidelijk nu stellen om valse verwachtingen te voorkomen. Als je al lijntjes hebt dan zal een boost van anti-oxidanten op je huid weinig doen om deze te verwijderen. Ze zullen verdere celbeschadiging voorkomen, wat veroudering versnelt. Ze voorkomen. Ze genezen niet. Maar ze kunnen wel de zichtbaarheid minimaliseren.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.