Verwen je Huid Op de Juiste Manier!

Verwen je Huid Op de Juiste Manier!

Interesseert je huid je niet zoveel? Dat zou wel moeten! Je huid is het grootste orgaan dat je hebt en het speelt een cruciale rol bij je gezondheid. Het beschermt al je andere organen, houdt je warm als het koud is en koelt je lichaam af als het heet is. De huid geeft ook signalen over hoe gezond of ongezond je hele lichaam is.

Voor de Huid Zorgen

Voor de huid zorgen is meer dan alleen huidverzorgingsproducten erop smeren. Je zou moeten weten dat de huidverzorgingsproducten die overal te koop zijn niet per se getest en goedgekeurd hoeven te worden. De producten die vandaag de dag populair zijn claimen vaak ook erg overdreven goede werking.

Voordat je een huidverzorgingsproduct koopt kun je het beste eerst een huidarts te raadplegen. Vraag van welke producten wetenschappelijk bewezen is dat ze doen wat ze beloven en, belangrijker, welke producten veilig zijn om te gebruiken.

Bescherming Tegen de Zon en Anti-Oxidanten

Het is belangrijk dat je je huid beschermt tegen de schadelijke effecten van UV straling van de zon. Gebruik elke dag een breed spectrum zonnebrandlotion. Breed spectrum betekent dat de lotion de schadelijke effecten van zowel UVA als UVB tegenhoudt.

Het is ook ideaal om huidverzorgingsproducten te gebruiken die anti-oxidanten bevatten. Ook anti-oxidanten beschermen je huid namelijk tegen de schadelijke effecten van zonnestraling.

Marokkaanse Arganolie bijvoorbeeld is een geweldig product om als zonnebrandlotion op je huid aan te brengen. Arganolie zit vol met anti-oxidanten zoals Vitamine E, Ferulinezuur, Polyfenolen en Carotenoïden.

Huidverzorging ’s Nachts

Vergeet niet nadat je de hele dag bezig bent geweest om je huid ’s avonds wat te verwennen. Was en reinig de huid zodat vuil, vet en chemische stoffen die op je huid zijn gekomen worden verwijderd.

Vergeet niet de huid gehydrateerd te houden. Marokkaanse Arganolie is een krachtige moisturizer met zijn Vitamine E, Sterolen en essentiële vetzuren. Het bevat ook voedingsstoffen die de huid helpen bij herstel, groei en ontwikkeling.

Ook producten met retinoïden zijn ideaal om ’s nachts op de huid te smeren omdat die helpen bij het herstel van de huid.

Wees Op Je Hoede Voor Huidkanker

Je zou goed op tekenen van problemen op je huid moet letten. Huidkanker is een ernstige ziekte die iedereen kan krijgen, vooral als je vroeger vaak onbeschermd in de zon hebt gezeten. Je zou onmiddellijk een afspraak met de huidarts moeten maken als je iets ziet bloeden of iets verdachts ziet.

Je zou ook regelmatig zelf je huid moeten controleren. Het is raadzaam om je elk jaar te laten controleren op huidkanker. Dit kan huidkanker in een vroeg stadium opsporen wanneer de vooruitzichten nog goed zijn.

Vertel dit ook aan je familie of, beter nog, geef hen de jaarlijkse test als cadeau.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!