Hou je Huid Jong Ook Als Je Over de 30 Bent!

Hou je Huid Jong Ook Als Je Over de 30 Bent!

Vrouwen staan vandaag de dag ook op jonge leeftijd al bloot aan huidveroudering. Stress, vervuiling, de zon, ongezond eten en een minder soepele huid zijn de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering.

Als je je jonge huid wil behouden, of er in elk geval niet ouder uit wil zien dan je bent, moet je nu serieus voor je huid gaan zorgen. Je hoeft daarmee niet te wachten tot je rimpels of fijne lijntjes ziet. Vandaag is een prima dag om ermee te beginnen.

Ouder worden is onvermijdelijk maar veroudering van je huid kun je wel degelijk uitstellen. Het is een mythe dat rimpels en leeftijdsvlekken pas beginnen als je 40 of 50 bent.

De vouwen die je nu onder of aan de zijkanten van je ogen ziet kunnen al rimpels zijn. Denk je dat je die lijntjes en leeftijdsvlekken met make-up wel weg kunt werken? Vergeet het maar. De lijntjes die je probeert te begraven onder make-up worden er alleen maar dieper van.

Het goede nieuws is dat er effectieve manieren zijn om huidveroudering uit te stellen.

Het Geheim: Pak de Oorzaak

Om huidveroudering goed te bestrijden moet je de oorzaak aanpakken.

Rimpels en Fijne Lijntjes

Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. Collageen zorgt voor strakheid en stevigheid van de huid. Een tekort aan collageen leidt tot wat we rimpels, vouwen of huidplooien noemen.

Rimpels zijn ook een teken van een droge huid. Als de huid niet voldoende vocht krijgt worden huidcellen afgebroken. Hierdoor komt de buitenste laag van de huid er papperig en gerimpeld uit te zien.

Leeftijdsvlekken oftewel Hyperpigmentatie

Leeftijdsvlekken zijn de bruine vlekken op je huid die veroorzaakt worden door te veel zon. Je huid vertelt je daarmee dat die al schade heeft opgelopen door de zon.

Gebruik de Juiste Wapens

Nu dat je de oorzaak van huidveroudering weet wordt het tijd om deze aan te pakken.

Hou de huid gehydrateerd.

Uitdroging leidt tot verlies van collageen. Daarom blijft je huid strak, zacht en soepel als je die van binnen en buiten gehydrateerd houdt. Drink dus elke dag voldoende water.

Hou je huid vochtig door krachtige moisturizers aan te brengen zoals de veelbesproken Marokkaanse Arganolie. Deze olie bevat Vitamine E, carotenoïden (een voorloper van Vitamine A), Sterolen en essentiële vetzuren. Deze stoffen hebben sterke vochtinbrengende eigenschappen.

De krachtige anti-oxidanten vitamine E en A beschermen de huidcellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Deze veroorzaken veroudering van de huid. Vitamine E en essentiële vetzuren kunnen ook rimpels en fijne lijntjes uitstellen en minimaliseren.

Neem in je dieet voedsel op dat deze voedingsstoffen bevat.

Regelmatig exfoliëren

Exfolieer je huid één maal per week. Hierdoor raak je de dode huidcellen die zich hebben verzameld weer kwijt. Als je deze oude huidcellen eenmaak kwijt bent wordt een zachte en jonge huid zichtbaar.

Bescherm je huid tegen de zon

Ga nooit de deur uit zonder bescherming tegen de zon. Smeer je tenminste een half uur voordat je naar buiten gaat in met zonnebrandlotion met een beschermingsfactor van 30 of meer. Ga niet nodeloos lang in de zon zitten en blijf als het kan van 9 uur ’s morgens tot 4 uur ’s middags binnen.

Deel dit artikel over hoe je huid na de 30 nog jong te houden met je vrienden! Sharing is caring!