Hemelse Doe-Het-Zelf Voetverwennerij, Lees Hier Hoe!

Hemelse Doe-Het-Zelf Voetverwennerij

Met alle zomerpret die je hebt gehad, is het tijd om je voeten flink te verwennen. Nu de avonturen buitenshuis voorlopig van de baan zijn, kun je je voeten lekker laten rusten en verzorgen. Tijd voor een verwenbeurt voor je voeten!

Je hoeft niet naar een studio te gaan om je voeten te verwennen. Je kunt in plaats daarvan zelf een pedicure doen!

Het kan zeker heerlijk zijn om een pedicure in een studio te laten doen, maar natuurlijk heeft niet iedereen het geld of de tijd voor deze professionele verwennerij. Maar dat is nog geen reden om de verzorging van je voeten over te slaan.

Je voeten verdienen het om verwend te worden omdat ze elke dag behoorlijk wat te verduren krijgen. Hier zijn enkele tips over hoe je zelf je voeten kunt verwennen in het comfort van je eigen huis!

Voetverzorging in comfort van je eigen huis

Verwijder oude nagellak!

Dit is de allereerste stap van je voetverzorging bij jou thuis. Gebruik hiervoor simpelweg een nagellak remover. Het is het beste om een nagellak remover te gebruiken zonder aceton, omdat dit je nagels kan uitdrogen en zwakker kan maken.

Knippen en vijlen!

De tweede stap is het knippen en vijlen van je teennagels. De truc is om je nagels recht af te knippen. Als je dit doet, zullen pijnlijke ingegroeide teennagels je bespaard blijven.

Als je klaar bent met knippen, ga je verder met het vijlen van je nagels. Zorg ervoor dat je je nagels recht vijlt en alleen in één richting. Maak geen zagende beweging, want dit kan je teennagels zwakker maken.

Week je voeten!

Als je een pedicure in een studio doet, zul je een voetbad krijgen. Je zult misschien denken dat dit gewoon een service is om je extra lekker te laten voelen, maar het weken is eigenlijk een heel belangrijke stap in de verzorging van je voeten.

Deze stap helpt verharde, ruwe en droge gebieden van je voeten te verzachten. Al dat wandelen, rennen en bewegen kan ervoor zorgen dat je eelt krijgt op je voeten.

Verzacht de bal, hiel en andere probleemgebieden van je voeten door ze voor 5 tot 10 minuten te weken in warm water met een paar druppels Arganolie. Arganolie zit boordevol voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

Geef je voeten een goede scrub!

Verwijder droge en ruwe huid door te scrubben. Voor deze stap kun je je body scrub of voet scrub gebruiken. Je hebt ook een puimsteen of voetvijl nodig om oude, ruwe en droge huid weg te scrubben. Besteed extra aandacht aan je hielen, de bal van je voeten en je tenen. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn bij het scrubben.

Als dit klaar is, kun je je voeten afspoelen in het weekbadje dat je hebt gemaakt en dep je voeten af met een schone handdoek.

Geef je voeten een natuurlijk voetenmasker! 

Kies eens voor een Bentoniet klei masker voor je voeten. Bentoniet Klei verzorgt en ontgift. Een zuiverend masker zoals deze zorgt er dus voor dat je je lichaam van binnen en van buiten verzorgt.

Duw je nagelriemen voorzichtig terug.

Het weekbad verzacht en hydrateert je nagelriemen waardoor je geen problemen zult hebben om ze terug te duwen. Gebruik voor deze stap een bokkenpoot of rozenhouten stokje.

Hydrateer!

Door je voeten te hydrateren met Arganolie voelen zelfs de meest droge voeten weer zacht aan! Je kunt ook lotion gebruiken om je voeten te hydrateren!

Lak ze!

Dit is optioneel. Lak je nagels met een nagellak naar keuze!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!