Nieuwe Amerikaanse Richtlijnen over Zonnebrandcrème

Niet Het Zoveelste Anti-Acne Product

Als je naar je lokale drogisterij gaat om een nieuwe fles zonnebrandmiddel te kopen, dan zal het je niet ontgaan dat er heel veel opties beschikbaar zijn.

Het is een gebruikelijk gezicht om een gangpad vol zonnebrandcrèmes te zien met mooi ontworpen tubes en flessen met zonnebrandcrème, dit is de reden waarom veel mensen in de war raken over welke zonnebrandcrème ze moeten kopen.

Uiteraard weten we dat we de etiketten moeten lezen, zodat we de beste beslissing kunnen nemen bij onze aankoop, maar voor het overgrote deel kunnen deze etiketten verwarrend en soms misleidend zijn.

Maar hier zijn enkele richtlijnen van de Amerikaanse FDA, wat de vaak verwarrende dingen in de etiketten van zonnebrandcrèmes eenvoudiger zal maken.

Aangezien de meeste fabrikanten van zonnebrandcrèmes een jaar de tijd hebben gekregen om vanaf volgend jaar de regels na te leven, zal het niet zo moeilijk zijn om te beslissen welke zonnebrandcrème jij het beste kunt kiezen.

Vergeet “sunblock” in etiketten.

Je zult het woord “sunblock” niet meer op het etiket zien, omdat dit niet zal worden toegestaan. Het woord sunblock geeft kopers de indruk dat het product de mogelijkheid heeft om UV-stralen volledig te blokkeren.

Het label breed spectrum.

Je zult nu alleen nog het brede spectrum label in zonnebrandcrèmes zien, dat de huid daadwerkelijk beschermt tegen UVA- en UVB-stralen. UVA-stralen zijn de oorzaak van huidveroudering, terwijl UVB-stralen de huid verbranden.

Het SPF nummer.

Zonnebrandcrèmes die een SPF of zonbeschermingsfactor 15 en hoger bevatten, kunnen beweren dat ze schade door de zon, zonnebrand en huidkanker kunnen voorkomen.

Maar in het etiket van producten met een zonbeschermingsfactor van minder dan 15 zul je een waarschuwing vinden die zegt dat niet is aangetoond dat het veroudering van de huid of huidkanker voorkomt.

Er is ook voorgesteld door de FDA dat zonnebrandcrèmes maximaal SPF 50 kunnen hebben. De producten die dit overschrijden zullen het label SPF 50+ dragen. De reden hiervan is, omdat het niet wetenschappelijk is bewezen dat een SPF hoger dan 50 je meer bescherming kan bieden tegen veroudering en huidkanker.

Geen “waterproof” of zweetproof meer in labels.

Geen enkele zonnebrandcrème zal de woorden waterproof of zweetproof in het label hebben, omdat er geen zonnebrandcrème ooit in staat zal zijn om volledig resistent te zijn tegen water. In plaats daarvan zul je het label water resistant zien.

En van de zonnebrandcrèmes die het label water resistant dragen, wordt vereist om aan te geven hoe lang de bescherming kan duren bij het zwemmen of na het zweten.

Deze richtlijnen van de Amerikaanse FDA zullen absoluut nuttig zijn voor veel consumenten. Het bureau zal ook zonnebrandcrème sprays nauwgezet onderzoeken en hun beschermingsfactor en veiligheid, in het bijzonder de inademing van de nevel, controleren.

Voor een betere bescherming van de huid is het ideaal om huidproducten boordevol anti-oxidanten op te smeren voordat je zonnebrandcrème aanbrengt. Marokkaanse Arganolie zit vol anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. Dit maakt Arganolie een krachtig product tegen huidbeschadiging.

Deel dit artikel over de nieuwe richtlijnen voor zonnebrand met je vrienden! Sharing is caring!