Door Tips Zul je een Doe-Het-Zelf Manicure Nooit Verknallen!

Door Tips Zul je een Doe-Het-Zelf Manicure Nooit Verknallen!

Als je jezelf wilt verwennen met een manicure zonder al te veel geld te spenderen, dan kun je je manicure gewoon thuis doen. Denk je dat je zelf geen manicure kunt doen die er professioneel uitziet? Denk dan nog maar eens goed! Natuurlijk kun je dat! Je hoeft alleen maar de juiste stappen te weten, en wij zijn hier om ze voor je uit te leggen!

Doe-het-zelf Manicure stappen

Hou je nagels in vorm!

Je kunt beter een kartonnen nagelvijl gebruiken dan een metalen vijl om je nagels vorm te geven. Vergeet niet om één kant op te vijlen.

Start vanuit de hoek en vijl naar het midden van de nagel totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. Zorg ervoor dat je niet overgaat tot een zaagbeweging als je je nagels vijlt, omdat deze zagende beweging je nagels zwak maakt.

Start met het schoonmaken van je handen en nagels.

Je zult een nagelborstel nodig hebben om het gebied rond de nagelriemen schoon te maken, en vergeet niet om het gebied onder je nagels schoon te maken. Als je nog steeds oude nagellak op je nagels hebt, gebruik dan een nagellak remover om dit te verwijderen.

Week je nagels in Arganolie.

Voor deze stap heb je een paar druppels Arganolie en een paar druppels citroen gemengd in warm water nodig. Arganolie zit boordevol vitamine E en essentiële vetzuren die je nagels zullen helpen versterken en de nagelriemen zullen hydrateren.

De olie zorgt ook voor een gezonde nagelgroei. Na een weekbad van 15 minuten moet je je handen en nagels goed droogmaken.

Duw je nagelriemen voorzichtig terug.

Voor deze stap heb je een oranje stok nodig. Vergeet niet om voorzichtig te zijn als je je nagelriemen terugduwt. Duw alleen terug om de halve maan van je nagels te onthullen.

Tijd voor de basislaag.

Het aanbrengen van een basislaag is belangrijk, omdat dit zal voorkomen dat je nagels verkleuren. De doorzichtige basislaag zal er ook voor zorgen dat de volgende laag nagellak makkelijk is aan te brengen. Vergeet niet om de basis op een vlakke ondergrond aan te brengen.

Tijd voor de gekleurde laag nagellak.

Start in het midden van je nagel en breng de gewenste kleur nagellak met één enkele penseelstreek aan. Ga dan verder met enkele penseelstreken aan elke kant.

Tweede laag.

Wacht tot de lak volledig is opgedroogd. Dit duurt slechts een paar minuten, dus je zult een beetje geduld moeten hebben. Zodra het volledig is opgedroogd, ga je verder met de tweede laag, waarbij je gebruik maakt van dezelfde penseelstreek.

Afwerken met een doorzichtige lak!

Wacht tot de tweede laag goed is gedroogd en breng daarna de laatste doorzichtige laag aan. De doorzichtige laag zal de lak vasthouden, waardoor je manicure langer zal meegaan.

Hydrateer!

Als finishing touch hydrateer je je handen en nagelriemen. Een geweldig vochtinbrengend product is Arganolie!

Met deze simpele stappen zul je in staat zijn om een manicure te doen net zoals de professionals in een nagelstudio! En het beste van alles is dat het je niet zoveel zal kosten!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.