Je Kunt Eczeem Uitbraken Controleren en Voorkomen

Je Kunt Eczeem Uitbraken Controleren en Voorkomen

Mensen die lijden aan eczeem moeten meer opletten hoe zij voor hun huid zorgen. Een eenvoudige fout met zeep of hydraterende crème, die gebruikt worden op de huid kan ertoe leiden dat eczeem uitbreekt. Eczeem uitbraken kunnen ontzettend jeuken en zelfs pijnlijk zijn. Weten welke zeep en vochtinbrengende crème je kunt gebruiken, kan de ontsteking verminderen en voorkomen dat de huid te maken krijgt met zeer hinderlijke en oncomfortabele uitbraken.

Wat is een lekkende huid?
Heb je ooit gehoord van de term lekkende huid? Dit betekent dat de barrièrefunctie van de huid niet goed functioneert. Dit leidt ertoe dat:

  • de huid ondergedompeld wordt in alles waarmee het in contact komt. Dit kan het immuunsysteem activeren en leiden tot een uitbraak.
  • de huid water en de natuurlijke oliën verliest die het gehydrateerd en elastisch houden. Hierdoor loopt de huid meer kans om droog te worden.
  • de huid gevoeliger wordt voor alles waarmee het in contact komt als gevolg van deze veranderingen.

Is water een vriend of een vijand van uw huid?
Velen zullen denken dat het weken van de huid in water zal helpen om het te hydrateren. Maar precies het tegenovergestelde is het geval. Wanneer water in aanraking komt met de huid neemt het bij het verdampen het sebum of de natuurlijke oliën van de huid mee. Dit is de reden waarom je huid de neiging heeft om uit te drogen als je het te lang laat weken in water. Maar natuurlijk kun je niet voorkomen dat het in contact komt met water. Je moet jezelf wassen om de huid schoon te houden en uiteraard was je je handen. Om te voorkomen dat de huid uitdroogt, moet je ervoor zorgen dat de natuurlijke oliën, die zijn weggenomen door water, worden vervangen. Hier zijn enkele tips over hoe je kunt voorkomen dat de huid uitdroogt als er water bij betrokken is.

  • Het is het beste om lauw water te gebruiken. Dus als je eraan gewend bent om warme douches of warme baden te nemen, dan zou je moeten overstappen op het gebruiken van lauw water. Warm water zal de natuurlijke oliën van je huid meer wegnemen in vergelijking met lauw water.
  • Maak je bad en douche korter. Je huid te lang in water weken, zal betekenen dat je huid meer beroofd wordt van zijn natuurlijke oliën.
  • Vermijd huidproducten die alcohol bevatten. Alcohol droogt de huid uit. Je zou moeten kijken of de producten die je op je huid smeert alcohol bevatten, inclusief antibacteriële gels of handontsmetters.
  • Vergeet niet om je huid droog te deppen. Wrijf niet want dit kan de huid irriteren en leiden tot een uitbraak.
  • Het is verstandig en zeer aan te bevelen om een hydraterende crème aan te brengen nadat je in contact bent geweest met water.

Marokkaanse Arganolie voor eczeem

Ben je ook benieuwd naar hoe je arganolie het beste bij eczeem kunt gebruiken? Bekijk dan hieronder onze instructievideo

De Marokkaanse Arganolie is een geweldige vochtinbrengende crème speciaal voor mensen die lijden aan eczeem (en psoriasis). Boordevol vitamine E, carotenoïden en andere anti-oxidanten, wordt de huid beschermd tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. De olie heeft ook geweldig hydraterende eigenschappen vanwege de essentiële vetzuren, vitamine E en sterolen. Sterolen voorkomen dat vocht kan ontsnappen en zorgt er dan ook voor dat de huid goed gehydrateerd blijft, waardoor uitbraken worden voorkomen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!