Breng Je Natuurlijke Glans Naar Voren

Breng Je Natuurlijke Glans Naar Voren

Er wordt veel nadruk gelegd op het uiterlijk, maar de truc om je innerlijke schoonheid te laten zien is goed voor je huid zorgen. Pas de basisprincipes voor de huidverzorging toe en gebruik effectieve huidverzorgingsmiddelen om een droge of vettige huid, donkere vlekken of een vale huid te bestrijden. Hierdoor kun je die jeugdige gloed behouden.

Neem afscheid van droogheid!

Sommigen zweren bij de genezende werking van citroenen en hun vermogen om vocht in de huid terug te brengen. Er is vandaag de dag echter een product te koop dat onder andere een krachtige moisturizer is.

Marokkaanse Arganolie is een krachtige moisturizer omdat het vol zit met stoffen met vochtinbrengende eigenschappen. Vitamine E en essentiële vetzuren hebben goede hydraterende eigenschappen. Er is echter nog een voedingsstof waarmee Arganolie zich onderscheidt van andere moisturizers.

Er zitten ook Sterolen in Arganolie. Sterolen houden vocht in de huid vast waardoor deze goed gehydrateerd blijft! En dit pakt een droge huid bij de wortel aan.

De huid droogt niet uit vanwege gebrek aan vocht maar omdat hij te veel vocht verliest. Dagelijks aanbrengen van Arganolie op de probleemgebieden van de huid zoals knieën of ellebogen maakt een groot verschil.

Gebruik zelfgemaakte scrubs voor je gezicht

Luister niet te veel naar reclame. De toestand van je gezicht is niet totaal afhankelijk van een flesje met lotion in de winkel. Commerciële producten kunnen de huid verbeteren maar zitten vaak tjokvol extra chemische stoffen die op de lange duur net zo schadelijk kunnen zijn.

Zelfgemaakte ingrediënten zoals zuiveringszout werken net zo goed voor het exfoliëren van je gezicht. Om je doe-het-zelf srcub van zuiveringszout te maken meng je vier theelepels zuiveringszout en een eetlepel water totdat een papje ontstaat.

Twee minuten laten staan en vervolgens op je gezicht aanbrengen (dat van tevoren wel gewassen moet zijn). Spoel de pap met koud water van je gezicht af zodat je poriën weer dichtgaan.

Koffie tegen cellulitis?

Gemalen koffie speelt nog een andere rol dan je ’s morgens wakker maken. Breng om cellulitis minder zichtbaar te maken gemalen koffie op je huid aan op plekken waar de cellulitis zit.

De koffie onttrekt water aan de huid en maakt deze tegelijkertijd gladder. Voeg vier theelepels Arganolie aan het koffiemengsel toe en we hebben een absolute winnaar.

Acne en puistjes bestrijden

Pepermunt – wie had dat nu gedacht? Puistjes reageren goed op de menthol in pepermunt zodat de irritatie op de huid vermindert.

Hetzelfde kan gezegd worden van Marokkaanse olie. De ontstekingsremmende componenten in de olie reduceren de roodheid en zwelling die meestal met acne gepaard gaat.

De essentiële vetzuren in de olie brengen een overproductie aan talg terug die anders acne zou kunnen veroorzaken!

Wallen onder je ogen aanpakken

Peterselie is erg goed om wallen onder je ogen kwijt te raken. Het bevat veel vitamine K dat de bloedtoevoer naar de ogen vermindert. Voeg een beetje yoghurt en Marokkaanse olie toe om een voedende pasta te maken en breng deze onder de ogen aan. Twintig minuten laten zitten en dan afspoelen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!