Een Doe-Het-Zelf “Spa Pedicure” met Arganolie

Een Doe-Het-Zelf “Spa Pedicure” met Arganolie

Sta je te popelen om een pedicure in een spa te nemen maar heb je er geen tijd of geld voor? Waarom verwen je jezelf niet gewoon thuis?

Je kunt heel goed van een doe-het-zelf pedicure genieten die net zo goed is als die van een spa! Het is makkelijk, betaalbaar en het belangrijkste is dat het leuk is om te doen.

Hier is wat je nodig hebt: een teil, een handdoek, Arganolie, een voetborstel, nagellak remover, een nagelclipper en je favoriete nagellak.

Dit zijn de stappen:

Verwijder oude nagellak

Verwijder als eerste oude nagellak met een watje gevuld met nagellak remover. Het beste kun je een nagellak remover gebruiken die geen aceton bevat. Dat is beter voor je nagels en aceton is gewoon niet goed voor het lichaam.

Neem een voetenbad

Vul een teil of schaal met warm water. Voeg wat zeezout toe. Een eetlepel zou genoeg moeten zijn. Voeg indien mogelijk ook een paar druppels van je favoriete geurolie aan het zoute mengsel toe of, beter nog, een beetje diep hydraterende Arganolie.

Doop je voeten in de teil en ontspan je een kwartiertje. Luister naar relaxte muziek terwijl je van de warmte en het aroma van je voetenbad geniet.

Exfolieer

Veeg na het voetenbad met een handdoek het resterende vocht van je voeten af. Je voeten zouden nu warm en zacht aan moeten voelen. Nadat ze droog zijn wrijf je met een voetborstel of puimsteen grondig over elke voet.

Zorg dat je overal komt, vooral op de plaatsen met een hardere huid zoals de bal van de voet en de grote teen.

Knip je nagels

Knip je nagels met een nagelclipper. Wees aan de randen voorzichtig. Als de nagel net boven de teen uitkomt is de lengte precies goed. Je kunt de nagels met een ronde top knippen of met een wat meer vierkante top zoals bij een professionele spa-pedicure. Hoe dan ook, zorg dat alle teennagels geknipt zijn.

Hydrateer, Verzacht en Revitaliseer

Masseer beide voeten met Arganolie. Deze olie bevat veel goede eigenschappen voor huid en nagels. Het verzacht de huid en helpt bij de vernieuwing ervan. De olie is perfect na grondig exfoliëren. Het hydrateert ook de nagels en maakt deze sterker.

Wrijf de olie over je voeten en masseer deze onder lichte druk in. Begin bij je tenen en masseer het gebied tot aan de bal van je voet. Doe dit voor elke voet minstens 3 keer.

Lakken

Om de doe-het-zelf pedicure af te maken breng je nu je favoriete nagellak aan. Je kunt ook eerst een nagellak primer aanbrengen of een nagel conditioner (Arganolie is hiervoor een goede keuze) zodat de nagellak langer blijft zitten.

Verwijder eerst overtollige primer of conditioner van je nagels voordat je de eerste laag nagellak aanbrengt. Laat de eerste laag drogen voordat je met de volgende laag begint. Drie lagen nagellak zou op z’n minst twee weken moeten blijven zitten.

Bedenk dat dit enkel de basisstappen zijn. Het is aan jou om aan deze doe-het-zelf pedicure een persoonlijke tint te geven.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.