Heb je Last van Ruwe en Droge Ellebogen?

Heb je Last van Ruwe en Droge Ellebogen?

Er zijn bepaalde delen van de huid die snel uitdrogen. Kijk maar eens naar je ellebogen om te zien of ze droog zijn. Velen zullen waarschijnlijk zien dat ze erg droog zijn en er zelfs al schilferig uitzien.

Er zijn niet zo heel veel mensen die aandacht besteden aan hun ellebogen, omdat we ze niet vaak zien als we in de spiegel kijken. Maar droge ellebogen kunnen niet zo aantrekkelijk zijn om naar te kijken en ruw aanvoelen. Dit kan zelfs van invloed zijn op iemands zelfvertrouwen.

Maar wat kun je doen aan droge en schrale ellebogen?

Wat is de oorzaak van droge en ruwe ellebogen

Als de koude wintermaanden in aantocht zijn of als de luchtvochtigheid daalt, kunnen droge en schrale ellebogen hoogtij vieren. Het is ook heel gebruikelijk voor ellebogen om een donkerdere kleur te hebben als ze droog zijn.

Wat zorgt er nou voor dat je ellebogen droog, schraal en schilferig worden? Je zult merken dat de huid van de ellebogen dikker is in vergelijking met andere gebieden. Als je je afvraagt waarom, deze reden is erg eenvoudig.

De dikkere textuur van de huid is bedoeld om de elleboog te beschermen tegen verwondingen. De dikte is de reden waarom het ellebooggebied droger wordt en sneller vocht verliest dan alle andere gebieden van de huid als de luchtvochtigheid daalt.

Een andere boosdoener van ruwe ellebogen is onze gewoonte om met onze ellebogen te steunen op harde oppervlakken.

heb-je-last-van-ruwe-en-droge-ellebogen2

Is er een oplossing voor ruwe en droge ellebogen?

Wanhoop niet als je droge, ruwe, schilferige en donker gekleurde ellebogen hebt, want ze zijn niet het einde van de wereld. En uiteraard kun je je gladde ellebogen in een mum van tijd terugkrijgen. Wat moet je hiervoor doen?

Scrubben

Verwijder de dode huidcellen aan het huidoppervlak door te scrubben of exfoliëren. Dit is de allereerste stap. Door dit te doen, zorg je ervoor dat nieuwe en gladdere huidcellen tevoorschijn kunnen komen.

Nadat je de dode huidcellen hebt verwijderd, kan vochtinbrengende crème het gebied grondig verzachten. Je kunt ofwel een exfoliërende body scrub of een loofah spons en vochtinbrengende scrub gebruiken. Het is het beste om een scrub te kiezen die geen alcohol bevat, daar dit de huid uitdroogt.

Exfolieer ten minste een- of tweemaal per week.

Hydrateren

Je ruwe ellebogen moeten serieus gehydrateerd worden. Hydrateer met behulp van Marokkaanse Arganolie!

Deze olie zit boordevol voedingsstoffen met intense hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Zelfs mensen met eczeem en psoriasis gebruiken het om te voorkomen dat hun huid uitdroogt.

Arganolie zal je huid niet alleen hydrateren, maar zal het ook gezond houden en beschermen tegen schade door vrije radicalen. Vraag je je af waarom? De olie zit vol met anti-oxidanten!

Hydrateer je huid dagelijks en na een paar dagen zul je wakker worden met een gladdere en zachtere huid in het gebied van je ellebogen!

droge ellebogen

Exfolieer en hydrateer regelmatig om te voorkomen dat je weer achtervolgd wordt door droge en ruwe ellebogen. Je zou ook moeten vermijden om op je ellebogen te steunen.

Als je nog steeds hetzelfde probleem hebt of geen enkele verbetering ziet, zou je eens een bezoekje moeten brengen aan je dermatoloog.

Het kan zijn dat eczeem of psoriasis de reden is van je ruwe en droge ellebogen. De dermatoloog kan je sterkere medicamenten voorschrijven.

Deel dit artikel over ruwe ellebogen met je vrienden! Sharing is caring!