Body Butter: Ultieme Natuurlijke Huidverzorging

Body Butter in Schaaltjes

Heb je weleens body butter gebruikt? Zo niet, dan moet je het echt eens proberen! Als je een stralende, gezonde huid wilt, is deze natuurlijke vorm van huidverzorging precies wat je nodig hebt.

In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over deze pure verwennerij voor je huid én vertellen we hoe je je eigen body butter maakt.

Puur natuur

Naarmate we ouder worden, verandert onze huid. De elasticiteit ervan kan afnemen ze kan droger worden. Gelukkig kun je zelf van alles doen om je huid in conditie te houden, bijvoorbeeld met natuurlijke body butter, een boterachtige voedende en vochtinbrengende crème.

Je kunt het in de winkel of online kopen, maar het is ook makkelijk zelf te maken. Dan weet je wel precies wat erin zit – en het is nog leuk om te doen ook!

In een ander artikel op onze blog kun je meer informatie vinden over de voordelen en toepassingen van natuurlijke huidverzorgingsproducten.

Weldadig en verzorgend

Een natuurlijke body butter houdt het vochtgehalte van je huid op peil en kan ook zorgen dat grove poriën kleiner worden. Een bijkomend voordeel is dat het geen ingrediënten bevat die een allergische reactie veroorzaken.

Op basis van de conditie van je huid kun je kiezen welke ingrediënten jou het meeste voordeel opleveren.

We zetten hieronder een paar soorten voor je op een rijtje.

Cacaoboter voor droge gevoelige huid

Deze variant met cacaoboter is heerlijk bij een droge, gevoelige huid. Hij helpt met het verwijderen van dode huidcellen en regelmatig gebruik ervan levert je een zachte en goed gehydrateerde huid op.

Sheaboter voor hydratatie

Deze boter is gemaakt van een notensoort die alleen in Afrika groeit en die daar al eeuwen wordt gebruikt bij huidproblemen.

Deze lichaamsboter houdt niet alleen het vochtgehalte van je huid op peil, maar houdt hem ook elastisch en draagt bij aan de bloedcirculatie ervan.

Niet voor niets zit sheaboter dikwijls in crèmes, shampoos enzovoorts.

Arganolie Vette Huidtype

Avocado voor antiaging

Avocado’s bevatten onder andere veel antioxidanten en laten die nu net een positief effect hebben op veroudering! Wil je fijne lijntjes bestrijden, dan is dit dus jouw body butter. Ook deze variant voorkomt een droge, trekkerige huid.

Amandel voor frisse uitstraling

Amandelen hebben heel wat goede eigenschappen, ook als je ze voor je huidverzorging gebruikt. Ze houden je huid fris en dragen bij aan het openen van verstopte poriën. Het gevolg: een gezonde, huid en een frisse uitstraling.

Mango voor bescherming

Ben je meer een fruittypje? Probeer dan vooral eens een boter met mango. Deze exotische vrucht bevat de vitamines A en E, die onmisbaar zijn voor een gezonde huid.

Verder zit er betacaroteen in, dat de melanineproductie ondersteunt – en dat zorgt weer voor bescherming tegen zonlicht.

Zo maak je zelf body butter

Voor het allersimpelste recept mix je een kop kokosolie in zes, zeven minuten tot een romige substantie.

Voeg er eventueel een paar druppeltjes arganolie en je favoriete etherische olie (bijvoorbeeld lavendel, pepermunt of sinaasappel) aan toe en klaar is je eigen body butter.

Zin om te experimenteren? Op internet vind je volop recepten.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als natuurlijke huidverzorging kunt gebruiken:

En, welke body butter gaat jouw huid laten stralen als nooit tevoren? Laat het ons weten!