5 redenen om voor natuurlijke huidverzorging te kiezen!

Natuurlijke Huidverzorgingsproducten

Steeds meer mensen zijn op zoek naar natuurlijke huidverzorgingsproducten. Veel reguliere schoonheidsproducten bevatten namelijk stoffen die slecht kunnen zijn voor onze gezondheid. Maar er is steeds meer bekend over natuurlijke alternatieven.

In dit artikel geven we de 5 belangrijkste redenen om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging .

Wat zijn natuurlijke huidverzorgingsproducten?

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn goed te herkennen aan wat ze juist niét bevatten. Dit zijn onder andere parabenen, ftalaten, alcohol, SLS, aluminium, kunstmatige kleur- en geurstoffen. Deze kunnen leiden tot allergieën en overgevoeligheid, hormonale verstoringen en zelfs kanker.

Wat bevatten de natuurlijke verzorgingsproducten dan wel? Onder ander vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren, die de huid goed verzorgen, beschermen en herstellen.

5 redenen om te kiezen voor natuurlijke huidverzorging

Je huid laat meer door dan je denkt

Onze huid is ons grootste orgaan. Zo’n 60 tot 70% van wat we erop smeren, dringt door in ons lichaam en komt terecht in onze bloedbaan.

Veel mensen gebruiken dagelijks zo’n 10 verschillende verzorgingsproducten, die vaak schadelijke stoffen bevatten. Dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee.

Weinig regels in de schoonheidsindustrie

De schoonheidsindustrie is wettelijk gezien aan weinig regels gebonden. Cosmeticabedrijven zijn vrij om allerlei mogelijk schadelijke stoffen te verwerken in hun producten, om ze langer houdbaar en goedkoper te maken.

Van sommige hiervan worden de schadelijke effecten nu pas bekend, van andere zijn deze nog niet onderzocht, of niet op de lange termijn.

Veel producten met mogelijk schadelijke ingrediënten

Wie zich eenmaal bewust is van de mogelijke gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan de stoffen in cosmetica, gaat vaak beter letten op de ingrediëntenlijsten van deze producten.

Wie al in staat is ze ondanks de moeilijke termen te herkennen, ontdekt al snel dat het moeilijk is om reguliere producten te vinden die vrij zijn van mogelijk schadelijke ingrediënten.

Arganolie tegen psoriasis

Betere effecten met minder risico’s

Gelukkig is er ook goed nieuws! Met natuurlijke producten kun je dezelfde of zelfs betere effecten bereiken, zonder de bovengenoemde risico’s.

Laten we als voorbeeld de steeds populairder wordende arganolie noemen. Dit is 100% pure en vaak ook biologische olie, waar niets anders aan is toegevoegd.

Het bevat zeer hoge concentraties vitamine E, dat huidveroudering tegengaat. Ook is het rijk aan anti-oxidanten en essentiële vetzuren, die de huid helpen herstellen en voeden.

Minder is meer!

Shampoo smeer je niet op je gezicht, deodorant niet op je tanden. Elk lichaamsdeel heeft iets anders nodig.

Het mooie aan natuurlijke verzorgingsproducten, zoals arganolie, kokosolie, avocado, honing en citroensap, is dat ze zo veelzijdig zijn. Vaak kun je ze zelfs eten! Arganolie is bijvoorbeeld goed voor je gezicht, lichaam, haar en nagels.

Kokosolie doet het geweldig als lippenbalsem, maar ook als ingrediënt voor natuurlijke tandpasta of deodorant. Avocado is goed voor huid, haar en guacamole, net als citroensap trouwens!

Eindeloos veel flesjes en potjes aanschaffen is dus niet meer nodig. Dit scheelt geld en ruimte en is beter voor het milieu!

Gezond van top tot teen

Veel reguliere huidverzorgingsproducten bevatten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de algehele gezondheid. Het is de moeite waard om over te stappen op natuurlijke alternatieven. Hiermee kunnen dezelfde of betere effecten bereikt worden, zonder de risico’s.

Bovendien zijn ze zo veelzijdig dat we tijd en ruimte kunnen besparen omdat we minder hoeven te kopen. Het is nog milieuvriendelijk ook!

Ga jij overstappen op natuurlijk?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!