7 Tips om huidveroudering op natuurlijke wijze te voorkomen!

Huidveroudering Tegengaan Met Masker

Er is vandaag de dag geen gebrek aan huidverzorgingsmiddelen die gericht zijn op het voorkomen van huidveroudering. Sommige hiervan kunnen zeker zorgen voor verbetering van de huid, maar de kosten zijn er vaak ook naar.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over natuurlijke behandelingen van een ouder wordende huid die veel betaalbaarder zijn. De ingrediënten zijn in veel huishoudens sowieso al aanwezig. Wel zo makkelijk!

Hieronder hebben we de 7 beste op een rijtje gezet.

1. Bescherm met arganolie

Huidveroudering wordt deels veroorzaakt door schade aan de huid door externe factoren. Anti-oxidanten kunnen veel positieve effecten hebben als het gaat om de bescherming en het herstel van de huid. Ze voorkomen dat deze haar soepelheid of egale teint verliest door UV-straling of vervuiling.

Anti-oxidanten zoals vitamines A, C en E helpen deze juist behouden. Ze zijn onder andere te vinden in arganolie, dat ook een natuurlijke UV-filter bevat en bovendien nog vele andere goede anti-aging eigenschappen heeft.

Meer informatie over de gunstige effecten van arganolie voor de verouderende huid is hier te vinden.

2. Hydrateer met Aloë Vera

Naarmate de huid ouder wordt, verliest deze steeds meer vocht. Er zijn diverse natuurlijke ingrediënten die de huid kunnen hydrateren. Aloë Vera is een goed voorbeeld. Gebruik de gel rechtstreeks van een stukje afgesneden plant, of koop een pure, biologische variant in een tube.

3. Verhelder met fruitzuren

Huidveroudering gaat vaak gepaard met een doffere huidtint. Dit is deels te wijten aan het feit dat de celvernieuwing van de huid vertraagt. Een goed natuurlijk middel om de huid weer helder te maken, is vers, biologisch citroensap.

De fruitzuren helpen dode huidcellen verwijderen en het licht blekende effect kan ouderdomsvlekjes helpen vervagen.

Je kunt een dun laagje op je gezicht smeren en het na 10 minuten afspoelen. Laat het niet overdag op je gezicht zitten, want dan kan het gaan reageren met zonlicht.

Knijp citroen uit in de hand

4. Verzorg met yoghurt

Natuurlijke, biologische yoghurt heeft goede hydraterende en verzachtende eigenschappen voor de huid. De melkzuren helpen bovendien ook dode huidcellen verwijderen.

Kies voor een wat dikkere variant, zoals Griekse yoghurt. Je kunt het goed combineren met Aloë Vera en honing tot een masker. Laat het 30 minuten intrekken en spoel het daarna goed af.

5. Voed met avocado

Avocado is zeer rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E. Het is daarom een onmisbaar natuurlijk middeltje om een jonger ogende huid te krijgen. Door de dikke, romige textuur ervan is het een ideaal ingrediënt voor een huidmasker. V

oeg eventueel wat tarwegras toe in vloeibare of poedervorm. Dit zorgt voor extra vitamine E en A. Breng aan op een vochtige huid en laat het mengsel 15-20 minuten intrekken, om het daarna af te spoelen met lauw water.

6. Reinig met honing

Natuurlijke, koud geslingerde en biologische honing heeft onder andere anti-bacteriële eigenschappen, waardoor het een goed natuurlijk reinigingsmiddel is.

Het heeft ook verzachtende, herstellende en verhelderende eigenschappen, waardoor de huid naderhand stralender oogt.

Smeer een dun laagje op het gezicht en masseer in met cirkelende bewegingen. Daarna kan het gemakkelijk afgespoeld worden met lauwwarm water.

dol op honing

7. Scrub met walnoten en bosbessen

Bosbessen bevatten veel anti-oxidanten die een gunstige werking hebben tegen huidveroudering. Walnoten zijn rijk aan vitamine E, waarvoor hetzelfde geldt.

Door ze samen te vermalen tot een dikke scrub kun je je huid een groot plezier doen. Voeg eventueel een beetje arganolie toe. Bevochtig het gezicht, scrub met cirkelende bewegingen en spoel af met lauwwarm water.

Natuurlijke en voordelige anti-aging behandelingen

Met de jaren wordt onze huid steeds droger en kwetsbaarder. Het is dan ook belangrijk om deze goed te verzorgen, met zachte en natuurlijke middelen.

Diep in de buidel tasten is daarvoor helemaal niet nodig: veel van de bovenstaande ingrediënten bieden veel voordelen voor de verouderende huid, maar zijn zeker niet duur en goed verkrijgbaar.

De meeste zijn ook nog eens om je vingers bij af te likken! Neem snel de proef op de som.

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!