Wat zijn de 5 beste huidverzorgingstips voor mannen?

Man die zijn gezicht voelt

Vroeger werd vaak gedacht dat huidverzorging alleen iets voor vrouwen was. Vandaag de dag vinden veel mannen het gelukkig al lang niet meer vreemd om hun huid te verzorgen.

Gelukkig maar, want ook zij kunnen last hebben van een droge huid, irritatie, ruwe handen en gebarsten lippen. Daar worden ze niet per se aantrekkelijker van!

Daarom hieronder de 5 beste huidverzorgingtips voor mannen!

Zorg voor goede zonbescherming

Deze tip is niet alleen belangrijk voor mannen die er goed uit willen zien, maar ook voor hen die gezond willen blijven. De schadelijke UV-stralen van de zon kunnen namelijk kanker veroorzaken. Dit probleem geldt voor zowel mannen als vrouwen. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor goede zonbescherming, ook op bewolkte dagen en ook in de winter. Kies minimaal voor factor 15.

Hydrateer een droge huid

Net als vrouwen kunnen mannen last krijgen van een droge huid, vooral in de winter, als het buiten koud is en de lucht binnen droog is door de verwarming. Droge schilfertjes zien er niet aantrekkelijk uit en kunnen gaan jeuken.

Ook het trekkerige gevoel van een droge huid is niet prettig. Mannen kunnen daarom het beste ’s ochtends en ’s avonds een hydraterend huidproduct gebruiken.

Verzorg ruwe handen

De meeste mannenhanden zullen nooit zo zacht worden als die van vrouwen. Dat geeft niets, maar zeer ruwe handen met eeltplekken, brokkelige nagels en gebarsten nagelriemen zien er niet aantrekkelijk uit.

Bovendien is het niet prettig om ermee aangeraakt te worden. Reden te meer voor mannen om hun handen en nagels ook af en toe te verzorgen met een voedende crème of olie.

Marokkaanse Arganolie

Voed gebarsten lippen

Koude temperaturen, droge lucht of juist veel warmte en zon kunnen de lippen uitdrogen. De huid van de mond is een stuk dunner en heeft daarom extra verzorging nodig. Anders ontstaan velletjes, kloofjes en ruwe lippen. Niet erg prettig om te kussen!

Ook mannen doen er goed aan om hun lippen te voorzien van een beschermend laagje. Kies voor een natuurlijke lippenbalsem, want wie wil er nu schadelijke chemicaliën op zijn mond smeren? Er zijn veel varianten die niet sterk glimmen, waardoor het lipgloss effect voorkomen kan worden.

Bescherm de huid tijdens het scheren

Scheren kan zorgen voor een mooi, glad gezicht, maar het is ook licht beschadigend voor de gezichtshuid. De mesjes schuren erlangs en ook scheerschuim en aftershave kunnen voor irritatie zorgen. Mannen kunnen te maken krijgen met wondjes, uitslag en in ingegroeide haartjes.

Arganolie is een veelzijdig natuurlijk verzorgingsproduct dat ideaal is voor mannen. Het kan schuim vervangen, waardoor de huid zichtbaar blijft tijdens het scheren. Als aftershave hydrateert, herstelt en voedt het de huid, zonder een vettig laagje achter te laten. Een moisturizer is dan ook niet meer nodig!

100% pure, biologische arganolie bevat bovendien geen schadelijke stoffen die voor irritatie kunnen zorgen. Mocht je liever een baard laten staan? Dan kan Arganolie je helpen bij een mooie en verzorgde baard.

Lees hier meer over de oorzaken en oplossingen van ingegroeide haartjes.

Makkelijk een mooiere mannenhuid

De meeste mannen zijn niet dol op uren voor de spiegel staan. Ook willen de meesten van hen liever niet een hele reeks potjes en flesjes aanschaffen. Toch kunnen hun gezicht, lippen en handen wel de nodige verzorging gebruiken.

Dit moet echter vooral snel en eenvoudig kunnen. Arganolie is echter zo veelzijdig, dat het zowel bij en na het scheren gebruikt kan worden, als voor de verzorging van handen, nagels en lippen. Met een goede zonnemelk erbij ziet menig man er al uit om te zoenen!

Welke verzorging gebruikt de jouwe?

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!