Welke voordelen heeft een magnetisch masker voor de huid ?

Vrouw Met Masker Op Het Gezicht

Huidverzorging is een gebied dat volop in ontwikkeling is. De trends volgen elkaar in rap tempo op. Soms is het moeilijk om te voor- en nadelen van verschillende producten tegen elkaar af te wegen.

Daarom nemen we hier een nieuwe trend onder de loep: magnetische maskers. Hierbij gebruikt men een ijzerhoudende crème, die na het intrekken wordt verwijderd met behulp van een magneet. Wat zijn de voordelen van deze techniek?

Wat is een magnetisch masker?

Een magnetisch masker werkt met behulp een magneet. Magnetische therapie is al duizenden jaren oud. Naar het schijnt was Cleopatra er ook dol op. Vandaag de dag wordt het ook veel gebruikt voor de bestrijding van pijn in bijvoorbeeld spieren en gewrichten. Maar ook om het gezicht te verzorgen is het heel geschikt.

Hoe gebruik je een magnetisch masker?

Het masker bestaat uit een donkergrijze, ijzer bevattende crème. Nadat de inwerktijd verstreken is, wikkel je de bijgeleverde magneet in een tissue en beweeg je ermee over de ingesmeerde huid.

De magneet trekt het ijzer aan en dus het masker van je huid. De elektromagnetische reactie geeft een licht tintelend gevoel en is revitaliserend voor de huid.

Het is niet nodig om het masker af te spoelen. Achtergebleven restjes van de crème bevatten anti-oxidanten, die je over het gezicht dient te verspreiden. Deze helpen schade herstellen. Sommige magnetische maskers bevatten ook verstevigende ingrediënten.

Wat zijn de voordelen van een magnetisch masker?

Volgens aanbieders van magnetische maskers verwijderen deze sporen van vervuiling uit de poriën. De elektromagnetische reactie stimuleert bovendien de doorbloeding, waardoor de huid een mooiere tint krijgt. De anti-oxidanten helpen schade aan de huid herstellen.

Sommige varianten bevatten ook verstevigende peptiden, of retinoïden, die de celvernieuwing in de huid stimuleren.

Mensen die het masker uitprobeerden, zijn enthousiast over de resultaten. Ze vinden het leuk om te gebruiken en hun huid ziet er naderhand inderdaad jonger en stralender uit.

Afslanken

Wat zijn de alternatieven van een magnetisch masker?

Magnetische maskers zijn net in opkomst. De eerste reacties zijn positief, maar de technologie moet op langere termijn zijn sporen nog verdienen. Momenteel zijn nog weinig nadelen bekend, behalve de prijs. Aanbieders vragen tussen de € 75 en € 250 voor hun producten, waar je soms maar 4 keer mee toe kunt.

Voor wie dit niet op kan brengen, zijn er gelukkig alternatieven. Pure, biologische arganolie heeft bijvoorbeeld veel van dezelfde voordelen. Het vloeibare goud uit Marokko staat ook bekend om zijn geweldige anti-aging eigenschappen. Deze zijn het gevolg van de hoge concentratie vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die erin zitten.

Net als magnetische maskers stimuleert arganolie de celvernieuwing en doorbloeding en beschermt en herstelt het schade aan de huid. Meer informatie over hoe je arganolie kunt gebruiken voor het gezicht vind je hier.

Een stralende, jonger uitziende huid

Er zijn vandaag de dag veel producten op de markt die een stralende, jonger ogende huid beloven. Met al die nieuwe technologieën die geïntroduceerd worden, is het soms moeilijk kiezen. In dit artikel heb je meer kunnen ontdekken over de voordelen van magnetische maskers.

Ga je er een proberen, of kies je voor een voordeliger alternatief, zoals biologische arganolie? Welke keuze je ook maakt, laat ons weten wat je ervan vond!

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan op social media!