De 5 grootste vergissingen bij het verzorgen van je huid

Vrouw Bekijkt Zichzelf in Spiegel

Onze huid ons grootste en meest zichtbare orgaan. Deze wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die voor beschadiging kunnen zorgen.

Velen van ons doen al onze uiterste best om onze huid goed te verzorgen, maar vergissingen komen vaak voor. Daardoor zijn de resultaten nog niet optimaal.

Dit zijn de 5 grootste misverstanden over huidverzorging, plus nuttige alternatieven!

1. Je gebruikt teveel producten

Er zijn ontzettend veel huidverzorgingsproducten op de markt. Het is verleidelijk om ze allemaal te willen proberen, desnoods tegelijkertijd.

Voor je het weet, bestaat je dagelijkse schoonheidsritueel uit wel 8 stappen, met bijbehorende producten. Dit kan je huid uit balans brengen en leiden tot huidirritatie.

Houd het liever simpel en beperk je tot een reinigingsmiddel, een verzorgingsmiddel dat past bij je huidtype en een goede vorm van zonbescherming.

2. Je kiest producten met teveel ingrediënten

Sommige verzorgingsproducten beloven je rimpels te verminderen, je poriën te verkleinen, acne tegen te gaan en je ook nog eens te beschermen tegen UV-straling.

Vaak zijn de ingrediëntenlijsten lang, maar in werkelijkheid zijn vaak alleen de hoeveelheden van de eerste 3 ingrediënten groot genoeg om echt effect te hebben.

Kies dus liever een product met minder ingrediënten dat echt goed aansluit bij de behoeften van je huid.

3. Je beschermt je huid niet goed tegen de zon

Steeds meer onderzoeken tonen aan dat mensen die dagelijks (ook op bewolkte dagen en in de winter) zonbescherming gebruiken met minimaal SPF 15, een jongere huid hebben.

Ga je echt veel tijd doorbrengen in de zon, gebruik dan minstens SPF 30 en draag ook regelmatig een pet of hoed om je gezicht te beschermen.

Wij raden aan om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven als het aankomt op huidverzorging. Zo ook in het geval van zonbeschermingsproducten.

Arganolie Gebruik Tips

4. Je bent te hard voor je huid

Misschien wil je graag je huid zo schoon mogelijk maken door agressieve reinigers en heet water te gebruiken, of vaak te scrubben of peelen. Dit leidt tot irritatie en uitdroging.

De eerste twee kun je echter het beste helemaal vermijden, terwijl de laatste twee alleen met mate heilzaam zijn. Vaak is 2 keer per week echt het maximum als je je huid te vriend wilt houden.

5. Je drinkt en slaapt te weinig

Hoe goed je huidverzorgingsproducten ook zijn, niets kan de effecten van te weinig vocht en slaap compenseren. Drink minstens 1,5 liter water of kruidenthee per dag en slaap minstens 7 uur per nacht. Zo blijft je huid gehydrateerd van binnenuit en heeft deze voldoende tijd om zich te herstellen.

Tip: probeer natuurlijke olie!

Wil je een eenvoudig, puur verzorgingsproduct dat veel voor je huid kan betekenen? Probeer dan biologische arganolie. Deze olie bevat niets anders dan natuurlijke vitaminen, anti-oxidanten en essentiële vetzuren die huid voeden, herstellen en beschermen.

Arganolie is geschikt voor alle huidtypes, van vet tot droog en van jong tot ouder. Doordat deze olie snel intrekt en geen vet laagje achterlaat, is deze te combineren met zonbescherming.

Minder is meer!

We willen graag dat het onze huid aan niets ontbreekt, maar daardoor doen we snel teveel. Veel van de bovenstaande tips komen op hetzelfde neer: minder is meer!

Als je slim kiest, kun je toe met slechts 3 producten. Probeer bijvoorbeeld natuurlijke arganolie, dat geheel zonder toevoegingen veel gunstige effecten teweeg kan brengen.

Hoe versimpel jij je huidverzorging?

Vond je dit een interessant artikel? Deel het dan op social media!