De 5 beste tips voor een uitgerust ogende huid!

Vrouw Houd gezicht vast

Voldoende slaap is een van de beste schoonheidstips aller tijden. Je huid heeft minstens 7 à 8 uur nodig om zich te herstellen en vernieuwen. Maar dit ideaal is niet altijd haalbaar. Misschien heb je lang doorgewerkt of gefeest, wakker gelegen vanwege luidruchtige buren, snurkende bedgenoten of huilende kinderen, om maar wat redenen te noemen.

Met deze 5 tips kun je ervoor zorgen dat je huid er toch uitgerust uitziet!

1. Gebruik kou rond je ogen

Je ogen onthullen meestal vooral je slaapgebrek, in de vorm van rode adertjes, donkere kringen of opgezette wallen. Kou is een goede manier om de uitgezette bloedvaatjes weer te doen krimpen. Bewaar je oogcrème of serum dus in de koelkast en gebruik het bij het opstaan. Bevroren theelepeltjes, plakjes komkommer of aardappel een tijdje op je ogen leggen werkt ook goed.

Ook cafeïne is een goede remedie: kies een crème waar dit in zit of gebruik een beetje koffie of groene thee.

2. Scrub je stralend

Een doffe, grauwe huid verraadt ook je vermoeidheid. Een goede scrubbeurt met een fijne scrub kan een groot verschil maken.

Een scrub verwijdert dode huidcellen en geeft je een frissere look dankzij de stimulatie van je bloeddoorstroming. Doe dit niet vaker dan 1 à 2 keer per week tenzij anders aangegeven op het product.

Ben je op zoek naar een fijne scrub die bij jouw past? Kijk dan ook naar het ruime aanbod op gezondmarkt.nl. O.a. het Poedermasker soft scrub is een aanrader voor wanneer je je huid licht wenst te scrubben.

3. Combineer concealers

Zorg allereerst dat je goede concealers hebt, die geschikt zijn voor het ooggebied. Breng een dun laagje aan op je opgezette wallen in een tint iets donkerder dan je huid. Volg dit op met een laagje rond dit gebied in de kleur van je huid en vervaag je twee goed. Het resultaat is dat je wallen vlakker lijken, want donkerdere kleuren ogen verder weg.

Schoonheidsproducten en Huidveroudering

4. Leid de aandacht af

Een vleugje kleur op je wangen maakt je vale huid weer levendig! Gebruik een crèmeblush voor een glanzende, jeugdige look. Ook een sprankelende kleur op je lippen is een goede manier om de aandacht af te leiden van je vermoeide ogen. Vermijd echter een combinatie van rode wangen en rode lippen, want dat is wat teveel van het goede!

5. Voorkomen is beter dan genezen

Voor het slapen gaan heb je misschien weinig zin om je huid te verzorgen. Dit is echter essentieel om de schade te beperken. Reinig altijd je make-up voor het slapengaan. Hiermee voorkom je onzuiverheden en geïrriteerde ogen.

Breng na de reiniging pure, biologische arganolie aan. De essentiële vetzuren, vitaminen en anti-oxidanten die erin zitten, hydrateren, voeden en helpen je huid sneller herstellen.

Breng de volgende ochtend na je douche opnieuw een laagje aan om je vale huid te laten stralen. Doordat de olie snel intrekt, is het bovendien een goede basis voor make up!

Snel een wakkere blik

Weinig is beter voor een stralende huid en een heldere blik dan een goede nachtrust. Dit ideaal is jammer genoeg niet altijd haalbaar.

Heb je om een of andere reden te weinig geslapen, dan helpen bovenstaande tips je er toch een beetje uitgerust uit te laten zien.

Ga je er een of meerdere uitproberen? Deel je ervaringen hieronder!

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!