Werkt Arganolie Voor een Vette Huid?

Werkt Arganolie Voor Vette Huidtypes?

Heeft iemand je ooit verteld dat er eieren op je gezicht gebakken kunnen worden of dat hij/zij zich moet afwenden als hij/zij naar je kijkt omdat je glimmende gezicht verblindend is? Welkom in mijn wereld!

Hoewel wij (ik heb het nu tegen mijn lotgenoten met hetzelfde huidtype als ik) na verloop van tijd gewend raken aan dergelijke opmerkingen, raken ze ons meestal of soms toch nog steeds.

Naast een vet huidtype heb ik ook last van acne. Een vette huid is gevoelig voor acne, puistjes en vlekjes vanwege het feit dat huidporiën vaker en gemakkelijker verstopt raken.

De olie op de huid trekt meer stof en vuil aan. Ook talg is een voedingsbron voor de bacterie (ik ben de naam vergeten) die acne veroorzaakt.

werkt-arganolie-voor-vette-huidtypes1

De vette fouten uit mijn verleden

Omdat ik een zeer vette huid heb, was ik mijn huid meer dan tweemaal per dag. Ik heb onlangs geleerd dat dit helemaal fout is, want hoe meer je de olie van je huid wast, hoe meer je talgklieren zullen compenseren en hoe meer olie ze produceren.

De talg of olie die de klieren produceren, dienen ter bescherming van de huid, dus als je de olie weg blijft wassen, zullen de klieren dit natuurlijk tegengaan met een overproductie van talg. Nu ik deze les heb geleerd, was ik mijn gezicht slechts tweemaal per dag.

Ook dacht ik dat het beter zou zijn om reinigingsproducten te gebruiken die mijn huid zouden uitdrogen. Net zoals mijn fout van het te veel wassen, was het resultaat dat de huid, of liever gezegd mijn talgklieren, meer olie begonnen te produceren om uitdroging van de huid tegen te gaan.

Dit zijn slechts 2 voorbeelden van mijn huidverzorgingsfouten.

werkt-arganolie-voor-vette-huidtypes2

Marokkaanse Arganolie voor een vette huid

Ik heb geleerd over de Marokkaanse Arganolie voor de huid en hoe zeer alle huidtypes hiervan kunnen profiteren.

Natuurlijk was ik in het begin een beetje terughoudend om  arganolie voor mijn vette huid uit te proberen. Mijn huid is dus al vet, dus waarom zou ik er nog meer olie aan toevoegen.

Maar mijn vriendin gaf mij een flesje Marokkaanse Arganolie. Met een gratis flesje olie in huis, probeerde ik het uit op mijn huid. In het begin gebruikte ik het eenmaal ’s avonds, daarna geleidelijk aan tweemaal per dag. En ik begon echt veranderingen op te merken.

De olie op mijn huid is niet meer zo vettig en mijn acne littekens worden lichter. Mijn gezicht is helemaal hersteld, alleen verschijnt er zo nu en dan 1 (of twee) plekje(s).

Ik kwam erachter dat deze olie de talgproductie eigenlijk reguleert en deze naar een beheersbaar niveau brengt. Het zit ook boordevol vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren, carotenoïden, sterolinen en andere natuurlijke antioxidanten. Ze beschermen en voeden de huid.

Mijn enige fout is dat ik de olie niet regelmatig aanbreng, omdat ik soms te lui ben. Ik werk eraan om deze fout te corrigeren!

Ik heb gelijk ook een flesje voor mijn vriend gekocht, want ook voor hem is arganolie super geschikt. Hier kan je meer lezen over arganolie voor mannen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!