Wel Eens Over de Kracht van Anti-Oxidanten Gehoord?

Kracht

Waarschijnlijk heb je mensen wel eens over anti-oxidanten horen praten en misschien heeft de dokter je wel eens het advies gegeven om groenten en fruit te eten dat rijk is aan anti-oxidanten. Maar voor de gemiddelde Joe en Jane (zoals ondergetekende) klinkt het woord “anti-oxidanten” heel anders dan wat het in werkelijkheid betekent.

Wat zijn anti-oxidanten?

Anti-oxidanten zijn stoffen die vrij in de natuur voorkomen. Ze vertragen het proces van ouder worden en beschermen het lichaam tegen ernstige en langdurige ziektes zoals hartziektes, huidziektes en zelfs kanker.

Hoe anti-oxidanten het lichaam beschermen

Net zoals anti-oxidanten vrienden van ons lichaam zijn, zijn vrije radicalen onze vijand. Te veel vrije radicalen in elk geval.

Zodra vrije radicalen oxideren lopen lichaamscellen schade op en ontstaan dus schadelijke bijwerkingen voor het lichaam. Anti-oxidanten neutraliseren de oxidatie van vrije radicalen en verhinderen zo dat de cellen schade oplopen.

Waar kun je anti-oxidanten vandaan halen?

Marokkaanse Arganolie

Een goede bron van anti-oxidanten is Marokkaanse Arganolie. Deze olie is er in twee types, cosmetische en culinaire olie. Het cosmetische type wordt door veel mannen en vrouwen over de hele wereld gebruikt voor huid, haar en nagels.

Omdat deze kostbare olie rijk is aan anti-oxidanten beschermt hij de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Hierdoor blijft de huid jeugdig en levendig.

Anti-oxidanten in Marokkaanse Arganolie

  • Vitamine E – De olie zit vol met Vitamine E dat een krachtige in vet oplosbare anti-oxidant is. Vitamine E helpt bij de groei en ontwikkeling van huidcellen en is ook voeding voor de huidcellen. Vitamine E verhindert dat de celmembranen van de huidcellen beschadigd raken.
  • Polyfenol Anti-oxidant – De olie bevat ook de Polyfenol anti-oxidant. Deze brengt verlichting voor de huid verlichting bij allergieën en gaat veroudering van de huid tegen.
  • Ferulinezuur – Ook treffen we in de olie Ferulinezuur aan. Ferulinezuur heeft anti-oxiderende eigenschappen en bestrijdt heel goed veroudering van de huid. Ferulinezuur beschermt de huid daarnaast tegen de schadelijke effecten van Ultraviolette straling.
  • Carotenoïden – Dit zijn krachtige anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Carotenoïden voorkomen ook tekenen van huidveroudering.

Breng regelmatig Arganolie op je huid aan als je veroudering van je huid wil tegengaan en je huid wil beschermen. Culinaire Arganolie bevat dezelfde anti-oxidanten!

Je kunt deze zeldzame en kostbare olie over gegrilde vis, gegrild vlees, salades, soepen of stoofpotten sprenkelen. Sprenkel deze krachtbron van anti-oxidanten over je gerechten als je je lichaam wil beschermen tegen ernstige ziektes zoals hartziektes of kanker.

Andere bronnen van Anti-oxidanten

  • Groene Thee – Groene thee bevat polyfenolen wat anti-oxidanten zijn. Als je iedere dag groene thee drinkt hou je schade door vrije radicalen onder controle. De anti-oxiderende eigenschappen van polyfenolen kunnen helpen bij het wegwerken van zichtbare schade op je huid zoals vlekjes en rimpels.
  • Druiven – Men neemt aan dat druiven een van de beste bronnen van anti-oxidanten zijn. Druiven bevatten Proanthocyaniden die beschadiging aan huidcellen tegen kunnen gaan.

Deel dit artikel over de kracht van anti-oxidanten met je vrienden! Sharing is caring!