Bon Appétit! Een Recept voor Bourgondisch Rundvlees

Bon Appétit! Een Recept voor Bourgondisch Rundvlees

Alleen al de woorden Boeuf Bourguignon uitspreken geeft een fijn gevoel! Voor hen die de vertaling niet kennen, Boeuf Bourguignon betekent Bourgondisch Rundvlees.

Hoe spreek je Boeuf Bourguignon goed uit? Laten we het als een echte Fransman proberen uit te spreken! Boeuf wordt uitgesproken als Buf en Bourguignon wordt uitgesproken als Boer-Gien-Jon. Probeer het nu maar eens op je beste Frans: Buf Boer-Gien-Jon.

Maar we leren hier niet alleen hoe je Boeuf Bourguignon moet uitspreken maar ook hoe je dit delicieux gerecht moet klaarmaken!

Bourgondisch Rundvlees Krijg je al een Frans gevoel? Om te beginnen heb je de ingrediënten nodig! Ga snel naar de supermarkt en haal het volgende in huis:

Ingredienten

  • Braadstuk van Rundvlees – Als je voor 6 mensen inclusief jezelf kookt is een stuk vlees van 3 pond genoeg. Snij het in blokjes van 4 cm.
  • Ui – Een grote ui, gesneden.
  • Knoflook – 1 teentje knoflook, fijn gehakt.
  • Bloem – 30 gram.
  • Droge Rode Wijn – Een kwart liter.
  • Gecondenseerde Runderbouillon – 1 blik van 300 ml.
  • Gedroogde Thijm – 1 theelepel.
  • Tomatenpuree – 2 ttheelepels.
  • Boter – 3 eetlepels.
  • Laurierblad – 1 blad.
  • Pareluitjes uit de diepvries – Een half pond.
  • Verse champignons – Een half pond.
  • Zout – 1 theelepel.
  • Peper – Een kwart theelepel.
  • Marokkaanse Arganolie – 1 a 2 eetlepels. Je zult van de nootachtige smaak en aroma gaan houden. De olie zit bovendien vol met essentiële vetzuren die goed zijn voor hart en hersenen.

Het Bourgondische Rundvlees Klaarmaken

Stap 1.

Smelt de boter in een braadpan op middelhoog vuur. Voeg het rundvlees toe en bak het ongeveer 10 minuten lang. Doe de blokjes vlees als ze eenmaal goed bruin zijn in de slowcooker.

Stap 2.

Fruit in dezelfde braadpan op middelhoog vuur de knoflook en de ui, tezamen met de sappen uit het vlees, 5 minuten lang. Voeg bloem toe. 1 minuut lang goed roeren.

Als de bloem eenmaal doorgeroerd is, voeg dan wijn, bouillon en tomatenpasta toe. Langzaam mengen. Na 1 á 2 minuten is de saus klaar.

Stap 3.

Voeg de tijm en de rest van de ingrediënten toe met uitzondering van de Arganolie. Nu kun je deze heerlijke saus in je slowcooker over het vlees gieten.

Stap 4.

Doe de deksel op de slowcooker en laat op laag vuur ongeveer 8 uur doorkoken. Op dit moment komt de wijn goed van pas.

Natuurlijk hoef je niet 8 uur lang wijn te drinken terwijl je wacht tot het Bourgondische Rundvlees klaar is. Je kunt je ook vast op je gasten gaan voorbereiden en de tafel gaan dekken. Haal als het vlees klaar is het laurierblad uit de pan.

Stap 5.

Vergeet niet onmiddellijk voor het opdienen Arganolie over het Bourgondische Rundvlees te sprenkelen!

Bon Appétit!

Deel dit artikel over een bourgondisch rundvlees recept met je vrienden! Sharing is caring!