Gebakken Zalmfilets met Marokkaanse Arganolie

Gebakken Zalmfilets met Marokkaanse Arganolie

Ik ben een sterke aanhanger van het oude gezegde: geef iemand vis en hij/zij heeft iets om een dag van te eten, leer iemand te vissen en hij/zij heeft iets om heel zijn leven van te eten.

Ik weet de exacte woorden van dit oude Chinese gezegde niet precies, maar de boodschap is hetzelfde. Ik hou van zalm en ik vang deze in de vriendelijke lokale supermarkt slechts een paar blokken van mijn huis vandaan.

Na een lange en vermoeiende dag op het werk, besteed ik mijn tijd aan het koken van een heerlijk gerecht dat mijn vermoeide lichaam en geest kan genezen. Koken haalt de stress uit mijn dag en ik wil mijn lichaam een maaltijd voorzetten die mijn gezondheid een oppepper geeft.

Ik ben niet het type persoon dat genoegen neemt met een fast food maaltijd. Zulke maaltijden brengen meer schade toe aan mijn lichaam.

Het is maar goed dat ik niet meer met mijn hengels naar het meer hoef te gaan om zalm te vangen. Ik ga na het werk even vlug naar de plaatselijke supermarkt om op zalm te vissen.

Gebakken zalm met Marokkaanse Arganolie recept

Ik hou van zalm en heel veel andere soorten vis. Ik frituur, stoom, bak en gril vis. Je zou kunnen zeggen dat gebakken zalm met een krokant korstje één van mijn favoriete visgerechten is!

Ingrediënten om te vangen

 • Zalmfilets – Als je een maaltijd voor 4 personen maakt, inclusief jezelf, haal dan 4 filets. Dit is ongeveer ¾ kilo zalm.
 • Gemalen nootmuskaat _ Je hebt hier ongeveer 1 theelepel van nodig.
 • Zout – Een kwart theelepeltje is genoeg.
 • Zwarte peper – Je hebt hier ook ongeveer een kwart theelepeltje van nodig.
 • Boter – Ongeveer 50 gram boter is voldoende. Ik kies altijd een lichte boter of eentje zonder cholesterol, deze bevat minder vet en zout.
 • Broodkruimels – Neem de simpele broodkruimels. Je kunt ook je eigen broodkruimels maken. Rooster gewoon wat brood en hak, en snij deze met een mes tot broodkruimels.
 • Marokkaanse Arganolie – Deze kostbare olie uit Marokko zal een heerlijke nootachtige smaak en aroma toevoegen aan je gebakken en krokante zalm. Met zijn hoge gehalte aan onverzadigde essentiële vetzuren en talrijke anti-oxidanten zit deze olie daarnaast ook nog boordevol gezonde elementen.

Nu dat je uit vissen bent geweest voor je ingrediënten, is het nu tijd om aan de slag te gaan in de keuken. Dit gerecht is heel eenvoudig en snel te bereiden.

Laten we beginnen met koken

 1. Zoals bij al het bakken, is de eerste stap het voorverwarmen van je oven. Verwarm je oven voor tot ca. 230 graden Celsius.
 2. Gebruik je omrande bakplaat en bedek deze met je kookspray. Gebruik een plaat die groot genoeg is voor de zalmfilets.
 3. Kruid je filets met nootmuskaat, zout en peper. Na het kruiden leg je ze op de bakplaat.
 4. Verwarm je pan op het vuur. Gebruik een gemiddeld vuur en smelt de boter. Daarna roer je er langzaam de broodkruimels doorheen. Laat de kruimels een beetje bruin worden. Als dit gedaan is, giet je de saus met een lepel over de zalm. Zorg ervoor dat je de bovenkant van de filets compleet bedekt.
 5. Zet de plaat in de oven en bak gedurende 10 tot 12 minuten.
 6. Voor het opdienen, besprenkel je de filets met Arganolie.

Deel dit artikel over een recept voor gebakken zalmfilets met je vrienden! Sharing is caring!