De 5 beste huidverzorgingstips voor vrouwen van 70+

Oude Vrouw Met Kort Rood Haar En Hoed

Huidverzorging is een belangrijk thema voor vrouwen van elke leeftijd. Naarmate de huid veroudert, is het echter essentieel om de huidverzorging hierop aan te passen.

De rijpere huid van dames boven de 70 maakt nog maar weinig talg aan en droogt daarom snel uit. Bovendien heeft de rijpere huid aan elasticiteit verloren. Ook vernieuwen de huidcellen zich minder snel.

Met de onderstaande huidverzorgingstips blijft ook de 70+-jarige huid in goede conditie!

1. Vermijd verdere uitdroging

Een huid van 70 jaar of ouder heeft minder actieve talgkliertjes en droogt daardoor sneller uit. Eenmaal uitgedroogd, is het moeilijker voor de huid om zich te herstellen, met een trekkerig gevoel, velletjes, lijntjes en rimpels tot gevolg.

Vermijd daarom verdere uitdroging door de huid niet bloot te stellen aan heet water. Ook lang in een warm bad of onder de douche blijven is niet aan te raden.

Reinig de huid niet vaker dan een keer per dag en kies voor een milde, crème- of olie-achtige reiniger, want zeep droogt de huid uit.

2. Gebruik goede zonbescherming

UV-straling van de zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. De schade is onder andere terug te zien in rimpels en donkere vlekjes, maar kan zelfs de vorm van huidkanker aannemen.

Het is nooit te laat om de huid goed te gaan beschermen. Kies een goede zonnemelk met UVA en UVB bescherming en zo weinig mogelijk chemische stoffen en filters. Vermijd ook alcohol en parfum waar mogelijk.

3. Probeer celvernieuwende producten voorzichtig

Een van de gevolgen van huidveroudering is dat de celvernieuwing van de huid vertraagt. Dit zorgt onder andere voor een valere tint. Vrouwen met een rijpere huid wordt vaak aangeraden om te scrubben of te kiezen voor ingrediënten die dode huidcellen helpen verwijderen en vernieuwing stimuleren, zoals retinol (vitamine A, of retin-a) en glycolzuur.

Voor de gevoelige, droge 70+ huid kunnen deze methoden en stoffen echter te agressief en irriterend zijn. Probeer milde varianten: scrubs met zachte ingrediënten en fijne korreltjes en eventueel producten met de andere stofjes in lagere doseringen om te kijken hoe de huid reageert.

Psoriasis Behandelen

4. Kies voor puur en natuurlijk

Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging? Veel huidverzorgingsproducten bevatten een enorme hoeveelheid ingrediënten, die vaak moeilijk te herkennen en controleren zijn.

Zelfs biologische huidverzorgingsproducten bevatten vaak nog uitdrogende of irriterende stoffen als parfum of alcohol. Kies daarom voor pure, natuurlijke huidverzorging.

Arganolie is een uitstekende keuze. De pure, biologische variant is onverslaanbaar op anti-aging gebied door de hoge concentratie vitamine E. Essentiële vetzuren en anti-oxidanten zorgen voor verzachting, hydratatie en herstel van eventuele schade. D

e olie is gemakkelijk aan te brengen, trekt snel in en is ook geschikt voor de gevoelige, droge huid.

5. Leef gezond!

De conditie van de huid is niet alleen afhankelijk van invloeden van buitenaf, maar ook van uw algemene gezondheid. Een verantwoorde levensstijl zorgt ook voor een gezonde huid. Kies daarom voor een gebalanceerd dieet met veel verse groenten, fruit, vette vis en noten.

Voldoende lichaamsbeweging en slaap zorgen ook voor een vitale uitstraling. Roken en drinken kunnen het beste worden vermeden.

Gezond en vitaal boven de 70

Naarmate de huid veroudert, wordt deze droger en kwetsbaarder. Eventuele schade door invloeden van buitenaf herstelt zich steeds langzamer.

Natuurlijke verzorging met milde producten en een verantwoorde levensstijl kunnen echter zorgen voor een goede conditie van de oudere huid. Lichaam en geest hebben hier ook baat bij, waardoor de algemene vitaliteit wordt bevorderd.

Het beste schoonheidsgeheim is geluk! Wat is jouw schoonheidsgeheim?

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!