Zo Kies je de Perfecte Kleur Lipstick voor jouw Huidskleur.

Vrouw Met Rode Lipstick en Spiegeltje

Ken je dat? Je vriendin heeft een schitterende lipstick op, het brengt het bruin in haar ogen naar voren en accentueert de gezonde blos op haar wangen. Als jij dezelfde kleur koopt, dan ziet het er saai en flets uit.

Een goede kleur op je lippen kan wonderen doen, maar hoe kies je de juiste kleur lipstick? Er zijn twee dingen die bepalen welke kleur je gezicht heeft en welke kleur dus bij jou past: ondertoon en huidskleur.

Koele ondertoon

Kijk eens naar de aderen op je polsen, zijn ze blauw of groen? Als je aderen groen lijken te zijn, dan heb je een warme gele ondertoon. Als ze blauw zijn, heb je een koele, roze ondertoon.

Met een koele ondertoon, staan koele kleuren ook het beste op je lippen. Kies een lipstick met een hint van blauw of paars. Pas op met hele lichte kleuren, want die kunnen je flets maken.

Warme ondertoon

Heb je naar je polsen gekeken, maar weet je nog niet zeker wat je ondertoon is? Houd dan eens gouden en zilveren sieraden naast je gezicht. Als goud jouw veel beter staat, heb je een warme ondertoon.

Op je lippen staan warme kleuren, met rode en oranje tinten, het beste. Als je een keer wilt dat je lippen flink opvallen, dan kun je een lipstick kiezen met een blauwe basis.

Huidskleur

Er zijn grofweg drie huidskleuren: Donker, licht en olijfkleurig. Als je een olijfkleurige huid hebt, heb je geluk! Een olijfkleurige huid heeft vaak een neutrale ondertoon en daar kunnen alle kleuren goed bij. Roze, oranje, nude en rood staan je extra goed.

Als je een lichte tot bleke huid hebt, moet je opletten met erg lichte en gele lipsticks. Perzik en nude staan erg mooi en met fel rood kun je echt knallen.

Bij een donkere huid staan diepere kleuren fantastisch, zoals donkerpaars, bordeauxrood en rood. Een kleur die veel lichter is dan je huidskleur is meestal te contrasterend.

Goed Doel Steunen

Nog wat tips

Voor ik lippenstift op doe, leg ik altijd een basis door een klein druppeltje arganolie in te masseren. Het verzorgt je lippen waardoor de lippenstift er mooier uitziet. Daarna breng je je net uitgekozen kleur aan.

Om je lippen nog voller te maken, gebruik je tot slot een lipgloss. Nog één ding over het kiezen van de kleur: hoe donkerder de kleur, hoe kleiner je lippen zullen lijken.

Als je wilt dat je lippen voller en groter lijken, kies dan een lichtere kleur. Maar let wel op dat je lippenstift nooit te bleek is of grijstinten heeft, die kunnen je een ongezonde uitstraling geven.

En de verzorging

Met een beetje geluk heb je na het lezen van dit artikel de perfecte kleur kunnen vinden. Maar als je lippen gebarsten en uitgedroogd zijn, dan zal geen enkele lippenstift er mooi uitzien. Ik smeer daarom elke avond mijn lippen in met twee druppels arganolie. In de winter, als mijn lippen extra droog zijn, herhaal ik dit nog eens in de ochtend.

En dan nog de laatste tip: Vergeet alles wat ik net gezegd heb, als jij je lekker voelt bij een kleur die ‘officieel’ niet bij je past, you go for it girl!

Heb jij de perfecte lippenstift al in huis of ga je nu snel naar de winkel om jouw kleur uit te kiezen? En wat doe jij eigenlijk om je lippen goed te verzorgen?