De 5 Beste Natuurlijke Remedies bij een Zonverbrande Huid!

Zonverbrande Rug Vrouw

Als de dagen weer langer en warmer worden, gaan de meesten van ons zoveel mogelijk naar buiten. Wat voelen de zonnestralen en dat zachte briesje toch lekker op de huid!

Bloemen bloeien, vogeltjes fluiten en we genieten van het leven. Zoveel zelfs, dat we soms niet aan zonbescherming denken, met een verbrande huid tot gevolg.

Deze 5 natuurlijke remedies helpen je huid herstellen!

1. Verkoelende Aloë Vera blokjes

Vermeng pure, biologische Aloë Vera gel met een beetje water om er een vloeistof van te maken. Giet deze in de vakjes van een ijsblokjesvorm en zet deze in de vriezer.

Ben je verbrand? Neem er dan de benodigde hoeveelheid blokjes uit en beweeg deze over het verbrande gebied.

De Aloë Vera verkoelt je huid steeds dieper naarmate het intrekt. Deze natuurlijke plantengel werkt hydraterend, herstellend en kalmerend.

2. Verzachtende Kokosmousse

Doe een paar scheppen kokosolie in een grote kom en voeg er wat Aloë Vera gel aan toe, plus 2-3 druppels verkoelende essentiële olie, zoals pepermunt of eucalyptus. Meng het geheel met de mixer tot een mooie, zachte mousse.

De kokosolie hydrateert en kalmeert, maar laat wat langer een zacht laagje achter dan alleen Aloë Vera.

Verdeel deze mousse voorzichtig over je verbrande huid en geniet van het verzachtende, verfrissende effect.

3. Ontspannende lavendel watjes

Wil je graag iets tegen zonnebrand meenemen voor onderweg? Dan moet dit niet te zwaar zijn, veel plek innemen of gaan lekken. In wat lavendelolie gedoopte watjes zijn daarvoor ideaal. Draag ze mee in een klein plastic of papieren zakje en het weegt bijna niets!

Heb je ze nodig, voeg er dan een klein beetje water aan toe en wrijf ermee over je verbrande huid.

Lavendel heeft veel goede eigenschappen voor de huid. Het werkt herstellend en verzachtend en ruikt ook nog eens heerlijk!

Verzorgingstips

4. Hydraterend havermout bad

Na een lange dag buiten is het heerlijk om lekker te ontspannen in een kalmerend bad. Maak je verbrande huid blij door er hydraterende en kalmerende havermout aan toe te voegen.

Een beetje melk erbij vergroot deze effecten. Een scheutje appelcider azijn kan ook extra verzachtend werken! Experimenteer met deze natuurlijke verzorgtoppers en kijk wat jou het beste bevalt.

5. Herstellende arganolie massage

Pure, biologische arganolie is een onverslaanbare natuurlijke remedie tegen zonnebrand. Berber vrouwen in Marokko, die deze olie met de hand produceren, maken er al sinds jaar en dag dankbaar gebruik van!

Verdeel een beetje van deze heilzame olie over je verbrande huid en je voelt meteen verlichting.

Arganolie is zeer rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren en anti-oxidanten die huidschade herstellen en de huid hydrateren. Deze olie trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Ideaal, want zo gaan je kleren of lakens niet aan je verbrande huid plakken!

Voorkomen is beter dan genezen

Hoewel de bovenstaande natuurlijke remedies de symptomen van een zonverbrande huid goed kunnen bestrijden, is het altijd veel verstandiger om te zorgen dat je niet verbrandt. UV-straling van de zon kan namelijk schade aanrichten die nooit helemaal te herstellen is.

Kies dus voor goede zonbescherming met een passende SPF tegen UVA én UVB straling.

Mocht het toch eens misgaan, of als je je huid gewoon wilt verwennen, dan zijn de bovenstaande remedies je redding!

Met welke natuurlijke middelen kalmeer jij je verbrande huid?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!