5 soorten fruit voor natuurlijke schoonheid

Lachende Vrouw Met Sinaasappel In de Hand

Natuurlijke schoonheid, wat is dat precies? Natuurlijke schoonheid is een schoonheid die vanbinnen komt. Het is iets dat je vanuit je poriën uitstraalt. Het betekent dat je gezond bent, dat je gelukkig bent en daardoor straalt.

Natuurlijke schoonheid zit in ons allemaal, je moet alleen soms je lichaam een handje helpen. Fruit kan je natuurlijke schoonheid op verschillende manieren versterken. Je kunt het, natuurlijk, gewoon opeten of er een lekkere smoothie van maken. Maar wist je dat je fruit ook kunt gebruiken om van buitenaf je huid te verbeteren?

Deze 5 fruitsoorten kunnen je lichaam vanbinnen en vanbuiten helpen je natuurlijke schoonheid te versterken.

Appel

Appels zijn rijk aan vitamine C, B6, kalium, magnesium en antioxidanten. Antioxidanten beschermen je huid van vrije radicalen en zorgen dat je huid er jong uit blijft zien.

Een appel is lekker en makkelijk om tussendoor te eten, maar heb je ook al wel eens een masker met appel gemaakt? Meng geraspte appel, honing, havermout en arganolie.

De pectine in appels is heerlijk verzachtend als je een gevoelige huid heb, terwijl het fruitzuur zorgt voor een natuurlijke facelift.

Citroen

Citroen bevat ontzettend veel vitamine C. Vitamine C helpt tegen onzuiverheden, littekens en mee-eters. Daarnaast helpt vitamine C bij de productie van collageen. Dat is goed nieuws voor de iets oudere huid, want collageen maakt je huid strak en stevig.

Een citroen eet je natuurlijk niet zo makkelijk als een appel, maar als je je dag begint met een glas citroensap gemengd met lauwwarm water, dan heb je je dosis citroen direct binnen.

Citroensap kun je ook gebruiken om je huid te reinigen. Omdat het zuur bijtend kan zijn, kun je het wel het beste verdunnen. Meng bijvoorbeeld citroensap met rozenwater en masseer het in je huid. Spoel goed af met warm water.

Gebruik daarna een van de maskers die bij de andere fruitsoorten staan en sluit af met arganolie. Als je vaak je huid reinigt met citroensap, zul je merken dat de textuur van je huid stukken beter wordt.

Voetbad

Aardbeien

Aardbeien zijn naast dat ze ontzettend lekker zijn, ook rijk aan antioxidanten en vitamine C. Voedingstoffen die je huid jonger en stralender zullen maken. Je kunt aardbeien gewoon zo snoepen, toevoegen aan een smoothie of er een masker van maken.

Een lekker gezichtsmasker met verse aardbeien is fantastisch om je huid te laten herstellen. Meng geprakte aardbeien met yoghurt en voeg een paar druppels arganolie toe. Laat het masker 15 minuten intrekken en je huid zich heerlijk herstellen daarna weer helemaal stralen.

Mango

Mango is rijk aan vitamine A, C, E en K, mineralen zoals fosfor, kalium, calcium en magnesium en antioxidanten. Zo zorgt mango ervoor dat je huid mooi en jong blijft.

Ik merk dat mijn huid heel goed reageert op een masker van pure mangopulp. Het maakt mijn poriën een stuk kleiner en kalmeert mijn huid, wat ik soms goed kan gebruiken!

Banaan

Het komt super goed uit dat bananen het hele jaar makkelijk te verkrijgen zijn, want ze hebben een berg voedingsstoffen die helpen jouw natuurlijke schoonheid naar buiten te brengen.

Bananen zijn rijk aan kalium, vitamine C en B6. Het helpt daardoor beschadigde huid te herstellen. Je zult zien dat natuurlijke ingrediënten je natuurlijke schoonheid zullen accentueren. Daarvoor heb je helemaal geen dure producten nodig, je moet gewoon je eigen lichaam de juiste voeding geven. Fruit en arganolie vormen hier de perfecte basis voor.

Hoe benadruk jij je natuurlijke schoonheid? Merk je ook dat je van genoeg fruit eten mooier wordt?