Zware Dag Gehad? Geef Jezelf Wat Welverdiende Verwennerij

Zware Dag Gehad? Geef Jezelf Wat Welverdiende Verwennerij

Na een zeer lange dag werkt goede verwennerij als magie. Je zult je opgelucht en opgefrist voelen.

Als je denkt dat welverdiende verwennerij duur is, dan heb je het mis. Je hoeft geen honderden euro’s te besteden om je lichaam te ontspannen en je geest te kalmeren. Je hoeft zelfs niet een kuuroord binnen te stappen om die ontspannen sfeer te creëren.

Hier zijn een aantal dingen die je thuis kunt doen om jezelf te bevrijden van een stressvolle dag.

Verwennerij bij je thuis

Steek ze aan

Waarschijnlijk heb je in je huis wel ergens geurkaarsen liggen of staan. Als je één van die mensen bent die geurkaarsen niet lekker vindt en ze als een geschenk hebt gekregen, dan wist je waarschijnlijk niet wat je met ze zou doen en ze onaangeroerd en ongebruikt gelaten. Maar het is nu tijd om ze tevoorschijn te halen en ze aan te steken.

Creëer een ontspannen sfeer in je kamer met behulp van geurkaarsen. Als je geen geurkaarsen hebt, dan kun je ze gemakkelijk kopen in de winkel tegen zeer betaalbare prijzen.

Kies geuren die kalmeren, zoals lavendel. Het is het beste om te kiezen voor kaarsen gemaakt van soja- of kokoswax, aangezien deze schoner verbranden en niet schadelijk zijn wanneer het wordt ingeademd.

Doe-het-zelf spa met Marokkaanse Arganolie

Als je huidverzorgingsset nog geen Marokkaanse Arganolie bevat, dan wordt het hoog tijd dat je een fles van deze wonderolie koopt. Deze olie, bekend als het vloeibare goud van Marokko, bevat geweldige schoonheidsvoordelen voor de huid, nagels en het haar.

Maar naast het gezond en mooi houden van je huid, haar en nagels, verzacht deze olie ook vermoeide en pijnlijke spieren. Het is zelfs zo dat actieve mensen, en diegenen die lijden aan reuma en andere gewrichtsproblemen gebruik maken van de olie om pijn te verlichten.

De olie bevat voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen en dat is ook de reden waarom het vermoeide en gespannen spieren kan kalmeren. Om vermoeide en pijnlijke spieren te verzachten, kun je de olie op het getroffen gebied masseren.

Misschien kun je je partner of huisgenoot vragen om een goede massage. Als je alleen woont en je niemand hebt die jou een massage kan geven, kun je ook genieten van een bad met de therapeutische goedheid van deze olie. Vul je bad met warm water en voeg er een paar druppels van de olie aan toe.

Terwijl je jezelf onderdompelt in bad, geef je je huid tegelijkertijd een flinke dosis hydratatie. Zorg er wel voor dat je niet te lang in bad blijft zitten anders zul je het koud krijgen en eindigen met een rimpelige huid.

Hier zijn een aantal andere manieren om jezelf te verwennen.

  • Drink een kopje warme thee.
  • Geef jezelf wat rust. Schakel alle toestellen uit en lees gewoon eens een boek, slaap of doe helemaal niks. Heb je weleens gehoord van het gezegde dat er vreugde en vrede is als je niets doet. Probeer het maar eens.
  • Leg een koud doekje op je ogen en ga op je bed liggen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!