Zwangerschap en Veranderingen in je Haar

Zwangerschap en Veranderingen in je Haar

Tijdens de zwangerschap ervaren vrouwen een heleboel veranderingen in hun lichaam. Zo is er de groeiende buik, de zwangerschapsgloed, puistjes, bruine en geelachtige vlekken die op de huid verschijnen en de gevreesde zwangerschapsstriemen. Maar denk niet dat je haar buiten schot zal blijven, want, nou ja, ook dat zal veranderen.

Voller haar als je zwanger bent?

Veel zwangere vrouwen hebben het gevoel dat hun haar voller wordt. De meesten geloven echt dat ze meer haren krijgen tijdens de zwangerschap of dat de strengen dikker worden, maar dit is eigenlijk niet wat er gebeurt.

De reden waarom vrouwen het gevoel hebben dat ze een vollere haardos krijgen, is het feit dat ze hun haar niet zo snel verliezen als wanneer ze geen baby in hun buik dragen.

zwangerschap-en-veranderingen-in-je-haar1

Laten we dit eens nader bekijken. Ongeveer 85 tot 95% van je haar groeit, terwijl de rest eigenlijk in een rustfase zit. Nadat de rustperiode is afgerond, zal dit deel van je haar van nature uitvallen.

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat als je borstelt of je haar wast, haren ziet die zijn uitgevallen. De haren die zijn uitgevallen, zullen vervangen worden. Gemiddeld verliezen vrouwen ongeveer 100 haren per dag.

Maar wanneer een vrouw zwanger wordt, heeft ze een hoger niveau van het zwangerschapshormoon oestrogeen. Dit hogere niveau van oestrogeen verlengt de groeifase van het haar, wat betekent dat het haar minder zal uitvallen en je haardos dus dikker zal worden.

Een verandering in haarstructuur wordt ook door vele zwangere vrouwen waargenomen. Sommigen zullen merken dat hun haren meer gaan glanzen, terwijl anderen met krullend haar zien dat hun haar steiler wordt.

Zwangere vrouwen zouden in deze tijd van hun vollere haar moeten genieten, want zodra ze zijn bevallen, zal de vorige normale haarcyclus van groei- en rustperiode weer hervat worden. Als je eenmaal van je kostbare baby bent bevallen, zul je wellicht zien dat er meer haar uitvalt. Maar natuurlijk zal niet elke zwangere vrouw veranderingen in haar haren ervaren.

Meestal zijn het zwangere vrouwen met langer haar die deze veranderingen in hun weelderige haardos opmerken.

zwangerschap-en-veranderingen-in-je-haar2

Haarverzorging tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, moet je voorzichtiger zijn met wat je gebruikt voor je lichaam, met inbegrip van je haarverzorgingsproducten. Het is het beste om natuurlijke producten te gebruiken zonder giftige ingrediënten, die je kostbare kleine baby (potentieel) kunnen beschadigen in je baarmoeder.

Om je haar sterk en gehydrateerd te houden, is Marokkaanse Arganolie een geweldige keuze als haarverzorgingsproduct. Arganolie zit boordevol anti-oxidanten, essentiële vetzuren en sterolen. Anti-oxidanten, zoals vitamine E, ferulinezuur en polyfenolen in de olie beschermen het haar tegen schadelijke factoren en helpen de schade herstellen. Sterolen en essentiële vetzuren zorgen ervoor dat je haar gehydrateerd wordt.

Het geweldige van deze olie is dat het geen giftige ingrediënten bevat die jouw gezondheid of de gezondheid van je baby zou kunnen beschadigen!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.