Roken Kan je Huid Sneller Oud Maken

Roken Kan je Huid Sneller Oud Maken

Roken is in verband gebracht met kanker en hart- en longziekten. Dit feit alleen al zou ervoor moeten zorgen dat rokers willen stoppen. Maar de trieste waarheid is dat er nog steeds veel mensen zijn die een sigaretje aansteken.

Het kan een echte uitdaging zijn om te stoppen met roken, omdat er van sigaretten wordt gezegd dat ze verslavende stoffen bevatten, zoals nicotine en acetaldehyde.

Hoewel de discussie over de verslavende werking van deze stoffen nog steeds aan de gang is, is er één ding zeker en dat is dat rokers er echt moeite mee hebben om te stoppen met deze gewoonte.

Om gezondheidsredenen zou je echt je sigaretten uit moeten drukken en moeten stoppen met roken. Recente studies hebben ook aangetoond dat roken ertoe kan leiden dat de huid vroegtijdig ouder wordt.

Studies onthullen ook dat roken de wondgenezing kan vertragen en het is in verband gebracht met talrijke huidaandoeningen, zoals psoriasis.

Sigaretten roken en huidveroudering

Als je geen huid wilt hebben die er ouder uitziet dan je bent, dan zou je moeten stoppen met roken. Roken versnelt het verouderingsproces van de huid. Als je rookt, sta er dan niet verbaast van te kijken dat je rimpels en fijne lijntjes op je huid gaat zien, zelfs als je nog te jong bent om ze te hebben. Waarom is dat?

  • Eén sigaret verbruikt ongeveer 35 mg Vitamine C in je lichaam. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de veroorzaker van deze lelijke rimpels en fijne lijntjes. Hoe minder vitamine C je in je lichaam hebt, hoe minder je beschermd zult worden tegen vrije radicalen.
  • Roken vernauwt je bloedvaten. Bloedvaten transporteren bloed naar alle organen en verspreiden zuurstof en voedingsstoffen. Als je bloedvaten vernauwd zijn, betekent dit simpelweg dat de bloedtoevoer naar je huid wordt verminderd, wat ertoe leidt dat minder zuurstof en voedingsstoffen je huid bereiken. De huid heeft zuurstof en voedingsstoffen nodig voor het proces van vernieuwen, herstellen en verjongen.
  • Collageen zorgt ervoor dat je huid stevig en strak is, wat leidt tot een jeugdige huid. Roken reduceert het collageenniveau in het lichaam. Waarschijnlijk gaat het lampje nu wel branden. Hoe minder collageen je lichaam heeft, hoe slapper je huid zal zijn en hoe meer rimpels zich zullen ontwikkelen.
  • Vitamine A is een andere voedingsstof waar je lichaam van wordt beroofd als je rookt. Vitamine A is ook een anti-oxidant. Het beschermt de huid tegen schadelijke chemische stoffen en allergieën. Een verminderde hoeveelheid vitamine A in je lichaam kan ervoor zorgen dat je meer kans hebt om allergieën te krijgen.
  • Iedere keer als je een trekje van je sigaret neemt, kan het zuigen je wangen meer laten invallen. Ingevallen wangen kunnen je er absoluut ouder uit laten zien.

Zorg dat je de gewoonte ontwikkelt om van je huid te houden

Start met gezond leven en gooi je slechte gewoonten overboord. Wat je er voor terugkrijgt, is een jeugdiger uitziende huid.

Om de schade te herstellen dat het roken heeft veroorzaakt op je huid, moet je je huid dagelijks verzorgen met Marokkaanse Arganolie.

De olie zit boordevol anti-oxidanten, zoals Vitamine E, Ferulinezuur en polyfenolen. Het bevat ook essentiële vetzuren, sterolen en prostaglandinen. Deze voedingsstoffen voeden je huid. Vitamine E en essentiële vetzuren staan erom bekend celregeneratie te veroorzaken.

Met een regelmatig gebruik van Arganolie zul je wakker worden met een jonger uitziende huid!

Deel dit artikel over de invloed van roken op de huid met je vrienden! Sharing is caring!