Sigaretten en de Nadelige Effecten Voor de Huid

Sigaretten en de Nadelige Effecten Voor de Huid

Voor een gezonde en jong uitziende huid zou je je huid moeten verzorgen met Marokkaanse Arganolie. Deze olie, boordevol vitamine E, essentiële vetzuren, sterolen, polyfenolen, ferulinezuur en verschillende andere voedingsstoffen die de huid voeden en beschermen, zal je die jeugdige uitstraling geven die je altijd hebt gewild.

Om een gezonde en jeugdige huid te krijgen, is het ook belangrijk dat je je huid dagelijks goed verzorgt! Dus je verzorgt je huid goed en zorgt ervoor dat je dit iedere dag doet, maar nog steeds heb je zo nu en dan last van huidproblemen.

Je doet enorm je best en probeert erachter te komen wat je nu nog verkeerd doet en waarschijnlijk ben je al van het ene product naar het andere en nog een ander overgestapt. Maar je hebt nog steeds puistjes, een vermoeide teint plus rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken nemen je huid over, vooral in je gezicht.

Wat is hiervan de boosdoener? Het is het roken! Je leest het goed! Sigaretten zijn zeer schadelijk voor de huid. Roken is een slechte gewoonte die veel gezondheidsproblemen veroorzaakt, vooral aandoeningen aan de luchtwegen.

Je gezondheid zou genoeg reden moeten zijn om het roken op te geven, maar nog steeds riskeren velen schade aan hun longen en steken er nog eentje op.

Sigaretten hebben ook negatieve effecten op de huid. Dus als je een gezonde en jeugdige huid wilt hebben, keer je sigaretten dan vanaf nu de rug toe.

Hoe beïnvloedt roken de huid? Als je een sigaret opsteekt en een trekje neemt, komen tal van schadelijke gassen, zoals nicotine, koolmonoxide en ammoniak, in je bloedbaan. Elke stof in je bloedbaan zal naar je organen gaan, en dus ook naar je huid.

Effecten van het roken van sigaretten op de huid.

Als je rookt wordt de zuurstof in je bloed gereduceerd. Dit resulteert in een bleke en geelachtige huid, en dat is geen gezonde gloed. Een bleke teint laat je er moe, ouder en ziek uitzien.

Roken berooft het lichaam van vitamine C. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die de huid beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de belangrijkste boosdoener van huidveroudering.

Dus als je rimpels en fijne lijntjes op je huid ziet, geef het roken dan de schuld.

Roken zorgt er ook voor dat het collageenniveau afneemt. Collageen maakt de huid strakker en steviger. Met een verminderd collageenniveau zal de huid uitgezakt en rimpelig worden.

Roken berooft de huid ook van zuurstof en voedingsstoffen. Als je rookt worden je bloedvaten nauwer. Dit betekent dat de bloedtoevoer naar de huid wordt verminderd.

Bloed vervoert zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor reparatie en regeneratie van de huid. Met minder zuurstof en voedingsstoffen zal de huid niet in staat zijn haar taken naar behoren uit te voeren.

Deel dit artikel over de invloed van sigaretten op de huid met je vrienden! Sharing is caring!