Misschien Ben Je Zelf Wel Schuldig aan Je Acne!

Misschien Ben Je Zelf Wel Schuldig aan Je Acne!

Vaak geven we hormonen, genen of familiegeschiedenis de schuld van onze acneproblemen. En daar zit een kern van waarheid in, vooral voor mensen die veel last hebben van acne. Er kan echter ook een andere reden zijn waarom jij meer acne hebt dan je vrienden en vriendinnen.

Heb je wel eens goed naar je leefgewoontes gekeken? Hier is een lijst van gewoontes waar je volgens deskundigen mee moet stoppen als je niet de rest van je leven (of in elk geval een flink deel daarvan) last wil hebben van acne.

Zonnebrandlotion of make-up gebruiken met ingrediënten die acne veroorzaken.

We weten allemaal dat er ingrediënten zijn die irritatie en uitbraken van acne kunnen veroorzaken. Voor het geval je ze niet kent: gebruik geen make-up of zonnebrandlotion met lanoline, minerale olie, petroleum, isopropyl myristaat of kunstmatige kleur- of geurstoffen.

En nu we het toch over geur hebben, spuit nooit parfum rechtstreeks op je gezicht. Spuit het eerst op je pols en wrijf dan met je pols over je nek.

Je huid te veel uitdrogen.

Acne wordt inderdaad veroorzaakt door een overproductie van talg. Maar je huid uitdrogen met sterke reinigingsmiddelen, toners of andere middeltjes is niet de oplossing. Een droge huid probeert die droogheid namelijk te corrigeren en gaat meer talg aanmaken. En meer talg betekent meer acne!

De oplossing? Moisturizers! Voor mensen die bang zijn dat moisturizers hun gezicht vettig maken zijn er moisturizers zoals Arganolie. Arganolie bevat voedingsstoffen die gewoon geweldig zijn voor de huid.

De essentiële vetzuren in Arganolie brengen de talgproductie omlaag, de anti-oxidanten beschermen je huid tegen schade en de ontstekingsremmende eigenschappen van de olie zorgen dat eventuele acne niet erger wordt. Als je Arganolie als moisturizer gebruikt hoef je je geen zorgen te maken over acne.

Klik hier om te zien hoe je arganolie het beste kunt gebruiken bij acne.

Te lui zijn.

Sommigen reinigen en drogen hun gezicht te vaak. Maar anderen doen het te weinig of zijn domweg te lui om überhaupt iets te doen. Hoe druk je het ook hebt, sla nooit je huidverzorging in de ochtend en in de avond over. Reinigen, tonen en hydrateren.

Je gezicht aanraken.

Raak je gezicht niet aan als het niet hoeft. Er zitten gewoon te veel bacteriën op je handen, zelfs als je zo iemand bent die ze elke minuut met alcohol wast. En als ik aanraken zeg bedoel ik ook aanraken met objecten zoals mobiele telefoons of vuile make-up borsteltjes. Was je make-up borsteltjes een maal per week met shampoo.

Stress.

Geef jezelf door meer puistjes niet nog een extra reden voor stress. Ontspan je. Stress verhoogt de hormonen die een uitbraak van acne kunnen veroorzaken.

Vuile was.

Ik weet dat je geen vuile kleren draagt maar misschien slaap je wel tussen ongewassen lakens en kussenslopen. Ook je badhanddoek kan vuil zijn. Het heeft weinig zin om je gezicht eerst te wassen en dan met een vuile handdoek af te drogen. Gebruik elke dag schone handdoeken.

Kussenslopen moeten een of twee maal per week worden verschoond, vooral als je voor het slapen gaan niet je haar wast. Waarom? Omdat vuil op je kussensloop een opeenhoping is van het vuil wat zich elke dag in je haar verzamelt.

Deel dit artikel over acne met je vrienden! Sharing is caring!