Wel of Geen Gezichtsbehandeling? Lees Onze Tips

Wel of Geen Gezichtsbehandeling? Lees Onze Tips

Voordat ik mijn eerste gezichtsbehandeling onderging zag ik daar nooit de noodzaak van in. Na mijn eerste behandeling lijkt het echter wel of mijn gezicht steeds meer behandelingen nodig heeft.

Sommige oudere conservatievere vrouwen in mijn familie zeggen dat ik er nooit aan had moeten beginnen. Nu heb ik mijn gezicht opengemaakt voor meer vuil zodat ik meer behandelingen nodig heb. Anderen die tegen gezichtsbehandelingen zijn zeggen dat iets wat pijn doet nooit goed voor je kan zijn.

En als ik aan gezichtsbehandelingen denk dan is er maar één woord om ze te beschrijven: pijn! Net zoals vele anderen weet ik nog steeds niet precies waar ik sta in de discussie: wel of geen gezichtsbehandelingen.

Om ons te helpen beslissen volgen hier een aantal dingen die schoonheidsspecialistes hun klanten nooit vertellen.

Littekens

Jazeker, gezichtsbehandelingen doen meer dan alleen pijn. Soms kunnen ze zelfs littekens op je gezicht achterlaten. Schoonheidspecialistes geven toe dat ze niet altijd goed genoeg opgeleid zijn om te bepalen welke technieken wel en niet op bepaalde huidtypes kunnen worden toegepast. Ze leggen uit dat er inderdaad procedures zijn die bepaalde huidtypes niet kunnen verdragen en dan littekens veroorzaken.

Zelf Thuis Doen

Geen enkele schoonheidsspecialiste zal toegeven dat je wat zij doen ook zelf thuis kunt doen. Wel geven ze toe dat je het aantal bezoeken aan hun klinieken kunt verminderen als je thuis het juiste gereedschap, kennis en huidverzorgingsproducten hebt.

Een goede tip is om net als bij een schoonheidsspecialiste regelmatig je gezicht te masseren. Dat verbetert de bloedsomloop in je gezicht. Vers bloed in de huid van je gezicht voedt de cellen en helpt bij de aanmaak van nieuwe cellen.

Vul ook je doe-het-zelf gezichtsbehandeling aan met een goede huidverzorgingsroutine die je nauwgezet opvolgt. Een product dat hierbij goed kan helpen is Arganolie. Arganolie staat de laatste tijd veel in de belangstelling vanwege zijn goede eigenschappen voor de huid. Het zit vol met essentiële vetzuren, Sterolen, Vitamine E, Carotenoïden en andere anti-oxidanten. Arganolie beschermt de huid en houdt deze gehydrateerd en jong.

Niet Opgeleid om Puistjes te Verwijderen

De meeste opleidingsinstituten geven geen les in hoe je puistjes moet verwijderen. Het is aan de schoonheidsspecialistes om deze techniek zelf te leren.

Geen Noodzaak voor Peelings

Sommige vrouwen zijn dol op een diamond peel als onderdeel van hun gezichtsbehandeling. Schoonheidsspecialistes geloven echter dat dat vooral voor vrouwen met een gevoelige huid een onnodige procedure is.

Niet Onmiddellijk Resultaat

Gezichtsbehandelingen geven niet onmiddellijk resultaat zoals botox of injecties. Maak je daar niet ongerust over. Schoonheidsspecialistes beweren dat veel klanten die regelmatig een gezichtsbehandeling ondergaan er langer jong uit blijven zien dan anderen.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.