Herstel van de Zomer en Verzorg je Huid in de Herfst

Herstel van de Zomer en Verzorg je Huid in de Herfst

Het is nu officieel herfst, en de herfst brengt een heleboel activiteiten met zich mee. Waarschijnlijk berg je niet graag je zomerjurkjes op, maar tegelijkertijd kijk je er alweer naar uit om een jeans en sweater aan te doen.

De herfst (of het najaar) is een overgangsperiode voor je huid. Je hebt waarschijnlijk genoten van de zomer en zo veel plezier gehad op het strand dat je je dagelijkse huidverzorging wellicht hebt overgeslagen.

Je moet nu zowel de schade van de zomer op je huid herstellen als je huid voorbereiden op de komende wintermaanden.

Wat zijn de huidbeschadigingen veroorzaakt door de zomer?

Er zijn drie grote huidproblemen veroorzaakt door de zomer en de schadelijke zon en wind, zelfs als je alle voorzorgsmaatregelen hebt genomen.

Deze drie problemen zijn uitdroging, rimpels en pigmentvlekken. Al je huidverzorging moet gericht zijn op het oplossen van deze drie problemen.

Hier zijn de top 5 huidverzorgingstips voor de herfst, die je er tevens mooi uit zullen laten zien, de hele tijd.

Top 5 huidverzorgingstips voor de herfst

Gebruik elke dag een sun block of zonnebrandcrème.

De zomer heeft gezorgd voor plekken en bruine vlekken die zijn veroorzaakt door de schadelijke stralen van de zon, en als deze niet worden beschermd, kan je huid na verloop van tijd nog meer beschadigd worden.

De zomer is misschien officieel nog niet ten einde en je bent niet op het strand, maar de zon schijnt nog steeds, zelfs in de herfst. Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je zonnebrandcrème opsmeert als je naar buiten gaat.

Bekijk je zeep en body wash producten opnieuw.

Controleer de ingrediënten van je shower gel of facial wash en zeep. Deze producten kunnen chemische stoffen bevatten die ervoor kunnen zorgen dat je huid uitdroogt en geïrriteerd raakt.

Kies voor producten die je huid kunnen hydrateren en hou het lang na het douchen gehydrateerd, zonder je huid te irriteren.

Gebruik een scrub gebaseerd op olie.

Verwijder de lagen met dode huidcellen door de huid te scrubben of te exfoliëren. Body scrubs kun je goed gebruiken om je huid glad en zijdezacht te maken. De exfoliërende stoffen (suiker of zout) verwijderen de bovenste laag met dode huidcellen en de olie dringt door de huid en hydrateert.

Je kunt je eigen scrub gebaseerd op olie maken door een combinatie van bruine suiker en Arganolie. Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, dat de huid voedt en tevens zorgt voor anti-verouderingsvoordelen.

Hydrateer elke dag.

Ik kan het niet genoeg benadrukken. Je moet je huid hydrateren en vochtig houden. De beste tijd om lotions of hydraterende crèmes aan te brengen, is direct na een douche of bad, waardoor het vocht wordt vastgehouden dat geabsorbeerd is door je lichaam.

Breng een paar keer per dag een vochtinbrengende handcrème aan, vooral als je je handen vaak wast.

Heb je weleens gehoord van Arganolie?

Dit is een natuurlijke olie afkomstig uit de noten van de Marokkaanse Arganboom. Deze olie wordt al eeuwenlang gebruikt door de Berberstam, en nu wordt deze wonderolie gebruikt als een schoonheids- en culinair product. Deze olie heeft ook medische voordelen.

Arganolie is rijk aan voedingsstoffen, zoals essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten die je huid soepel, glad en gezond maken.

Elke vrouw wil dat haar huid glad en gezond blijft, ongeacht het seizoen. Je moet je huid goed verzorgen en het hele jaar door beschermen tegen beschadigingen.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!