Kip Recept om de Herfst Aangenamer te Maken!

Hoewel de meeste mensen niet graag afscheid nemen van de zomer, is het de realiteit dat we geen keuze hebben. Nou ja, in ieder geval zitten we niet meer opgescheept met de intense hitte en naarmate de temperatuur daalt, kunnen we ons thuis lekker op de bank nestelen. De herfst is een seizoen van jezelf in huis nestelen en natuurlijk soepen. Maar natuurlijk hoef je niet het hele seizoen lang soep te eten. Hier is een heerlijk kip recept dat je dag aangenamer zal maken.

Lente kip is van velen een favoriet, maar heb je ooit herfst kip geprobeerd? Dan zul je aangenaam verrast worden. Deze overheerlijke maaltijd duurt minder dan een uur om te bereiden. Dit is wat je nodig hebt!

Ingrediënten
Dit is een recept voor 4 personen. Je kunt het naar wens aanpassen als je voor meer of minder personen kookt. Pak je pen en papier of je telefoon, en noteer de volgende ingrediënten.

  • Pompoen – koop minstens 550 gram verse of bevroren pompoen in blokjes.
  • Appels – Haal 4 appels en snij ze in blokjes.
  • Kippenbouten – Je hebt 4 bevroren bouten nodig.
  • Appelcider – Je hebt slechts een kopje nodig.
  • Boter – 2 eetlepels boter is genoeg.
  • Zout en peper – Naar smaak toevoegen.
  • Culinaire Arganolie – Je hebt ongeveer 1-2 eetlepels nodig. Sprenkel dit net voor het opdienen over het gerecht! De olie zit boordevol anti-oxidanten en onverzadigde essentiële vetzuren. Culinaire Arganolie is een enorme stimulans voor je immuunsysteem! Het beschermt je ook tegen hart- en vaatziekten, daar de olie het niveau van slechte cholesterol kan verlagen. Het is ook goed voor de ontwikkeling van de hersenen!

Bereidingswijze
Nu je de ingrediënten hebt, kunnen we verder gaan naar de bereiding. Hier zijn eenvoudig te volgen aanwijzingen.

  • Stap 1. Start met het voorverwarmen van je oven op 450 graden.
  • Stap 2. Leg je pompoen in de magnetron en verwarm het totdat het een beetje zacht wordt. Als je verse pompoenblokjes gebruikt dan is 6 minuten in de magnetron genoeg, voor bevroren blokjes is 12 minuten voldoende.
  • Stap 3. Vervolgens pak je je bakplaat en gooi je de pompoen en appels er samen op. Pak een andere bakplaat en leg daar de kippenbouten op.
  • Stap 4. Giet de appelcider in je sauspan en laat het op een hoog vuur ongeveer 10 minuten staan. Verwijder de sauspan van het vuur en voeg de boter toe. Klop dit met het zout en de peper door elkaar.
  • Stap 5. Giet nu ongeveer de helft van het glazuur dat je net hebt gemaakt over het pompoenmengsel.
  • Stap 6. Het wordt tijd om te bakken! Plaats de plaat met het pompoenmengsel op het bovenste rek in je oven en je bakplaat met de kip op het onderste rek. Bak voor circa 15 minuten.
  • Stap 7. Tijd om op te dienen! Leg elke kippenbout bovenop de pompoen en appelen, en besprenkel het geheel met de resterende appelcider glazuur.
  • Stap 8. Bijna klaar om te serveren! Voor een gezonde finishing touch besprenkel je het gerecht met culinaire Arganolie!
Deel dit artikel over een heerlijk kip recept met je vrienden! Sharing is caring!

Reageer

[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[class*='col-']
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[^<>()[]
[[0-9]
[[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z-0-9]
[a-zA-Z]
[a-zA-Z]
[.-]
[.-]
[.-]
[.-]