Zwangerschap Kan Voor Veranderingen in je Huid Zorgen!

Zwangerschap Kan Voor Veranderingen in je Huid Zorgen!

Zwangerschap kan leiden tot een aantal veranderingen in je huid. Deze huidveranderingen kunnen zowel goed als slecht zijn. Velen hopen dat ze zullen profiteren van goede veranderingen in de huid, maar niet iedereen heeft geluk. Maar natuurlijk is de geboorte van een gezonde baby het enige dat telt voor moeders. Als je een aanstaande moeder bent, dan zijn hier enkele huidveranderingen die je kunt waarnemen als je je kostbare kindje in je buik meedraagt.

Zwangerschapsgloed
Je zult misschien denken dat de mensen om je heen alleen maar aardig willen doen als ze zeggen dat je een bepaalde gloed uitstraalt. Maar ze zijn wel degelijk eerlijk en de waarheid is echt dat je deze zwangerschapsgloed uitstraalt. Zwangerschapsgloed is niet zomaar een verzonnen woord, er zit een wetenschap achter. Tijdens de zwangerschap heb je een toename in bloedvolume dat je wangen die natuurlijke blozende gloed geeft, omdat er zich tal van bloedvaten net onder je huidoppervlak bevinden. Naast deze natuurlijke blos zullen je olieklieren meer olie afscheiden, hierdoor zal je huid deze wasachtige glans hebben. Deze natuurlijke blozende uitstraling die vele zwangere vrouwen hebben, is precies hetzelfde als de kleur die iemand krijgt als hij/zij opgewonden, beschaamd of verlegen is, huilt of een andere activiteit doet die het hart sneller laten kloppen. Bij zwangere vrouwen kan deze gloed dagenlang aanhouden, omdat je hart door een zwangerschap constant sneller klopt.

Zwangerschapsmasker
Als je in je tweede trimester bent, kun je als je in de spiegel kijkt, verrast worden door een ander gezicht. Je zult vlekjes zien verschijnen op je gezicht met een bruine of gelige kleur en die er voorheen nog niet waren. Deze vlekjes worden chloasma genoemd, in de volksmond zwangerschapsmasker. Deze vlekjes verschijnen vaak op het voorhoofd, de neus, kin en wangen. De boosdoeners achter deze vlekken zijn oestrogeen en progesteron. Deze zwangerschapshormonen stimuleren de melaninecellen op je huid om meer pigment te produceren. Je zult misschien zelfs zien dat je gezicht een vlekkerige bruine kleur krijgt, omdat deze cellen zonder uniformiteit extra pigment produceren. Hoewel chloasma of het zwangerschapsmasker niet voorkomen kan worden, kun je er wel iets aan doen om te voorkomen dat deze vlekken donkerder worden. Hoe? Minimaliseer je blootstelling aan zonlicht of UV-licht, omdat UV-licht de productie van melanine stimuleert.

Acne
Acne is iets anders waar je mee te maken kunt krijgen tijdens de zwangerschap. Dacht je dat je na het afstuderen op de middelbare school gedag had gezegd tegen acne? Nou, dat heb je dan verkeerd gedacht. Maar maak je niet al teveel zorgen, want acne tijdens de zwangerschap verdwijnt meestal bijna direct na de geboorte van je baby. Om je acne tijdens de zwangerschap te behandelen, kun je het beste voor een natuurlijke aanpak gaan. Een geweldige natuurlijke acne behandeling is Marokkaanse Arganolie. Deze olie bevat geen giftige ingrediënten voor jou en je baby. Arganolie kan je helpen acne te beheersen, omdat het essentiële vetzuren, vitamine E en andere voedingstoffen bevat met anti-inflammatoire eigenschappen. De essentiële vetzuren helpen de overproductie van talg, dat een grote rol speelt in de ontwikkeling van puistjes, te controleren. De anti-inflammatoire eigenschappen van de olie zullen ervoor zorgen dat je acne niet erger wordt en meer ontstoken raakt.

Deel dit artikel over de verandering van de huid tijdens zwangerschap met je vrienden! Sharing is caring!