Waarom is Arganolie Goed voor Je Nagels?

Waarom is Arganolie Goed voor Je Nagels?

Arganolie is erg populair vanwege zijn anti-verouderingseigenschappen en vanwege het goede wat het doet voor huid en haar. Maar wist je dat Arganolie ook erg goed is voor je nagels?

Er zijn maar weinig mensen die veel om hun nagels geven. En als we er dan al aandacht aan besteden is het meestal met een schaartje of met nagellak.

Geknipte en gelakte nagels zien er mooi uit maar nagels hebben meer verzorging nodig dan alleen een schaartje en nagellak. Met alles waar we onze nagels voor gebruiken is het best wel gek dat we ze niet de verzorging geven die ze nodig hebben.

Nagels vormen bescherming voor de zachte huid die eronder zit, en we gebruiken ze voor een heleboel dingen.

We gebruiken nagels om te krabben bij jeuk, om te typen, iets af te krabben en zelfs om brieven, pakketjes of blikjes frisdrank te openen. We tikken ermee op tafel wanneer we ons vervelen of ergeren, en soms gebruiken we ze als verdediging tegen mensen die ons pijn willen doen.

De lijst van dingen die we met onze nagels doen is eindeloos, ik heb er zo maar een paar opgenoemd.

Voor Je Nagels Zorgen met Arganolie

Voor je nagels zorgen is meer dan ze alleen een kleurtje geven. Het is zelfs zo dat veel nagellak giftige ingrediënten bevat waarvan niet alleen de nagels broos worden maar die ook onze gezondheid schade kunnen berokkenen. Bovendien kan lakken je nagels uitdrogen.

Droge nagels zijn gevoelig voor splijten, breken of chippen. En de meesten van ons lopen vast niet graag rond met gebarsten, gechipte, gebroken of gespleten nagels. Dat is niet alleen onplezierig om naar te kijken maar ook oncomfortabel.

Marokkaanse Arganolie is een product dat je beslist in je nagelverzorgingspakket moet hebben zitten. De olie zit vol met Vitamine E en essentiële vetzuren. Vitamine E versterkt de nagels en beschermt ze tegen schade. De essentiële vetzuren in de olie conditioneren ook de nagelriemen. Arganolie bevordert eveneens de gezonde groei van nagels.

Hoe Je Arganolie Voor Je Nagels Kunt Gebruiken

Om je nagels te versterken en gehydrateerd te houden hoef je ze alleen maar regelmatig met Arganolie te lakken! Je kunt ook Arganolie en citroensap in gelijke hoeveelheden mengen en je handen 15-20 minuten in het mengsel onderdompelen. Zorg ervoor dat je nagels volledig in het mengsel ondergedompeld zijn.

De olie kan ook voor een voetenbad gebruikt worden. Niet alleen versterk je en conditioneer je op die manier je teennagels, maar je verzacht ook de harde huid van je hielen en voetzolen.

Alles wat je nodig hebt is een paar druppeltjes Arganolie en een teiltje lauw water! In volgende video leggen we je uit hoe je arganolie voor je nagels,

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!