Zo Kun je Roos Behandelen en Voorkomen! Lees Verder!

Zo kun je roos behandelen en voorkomen!

Heb je last van roos? Nu de koudere maanden zijn aangebroken, kan dit hoofdhuidprobleem weer gaan opspelen.

Witte vlokken die op je schouders vallen is al pijnlijk genoeg, maar een nog groter probleem is de jeuk die roos met zich meebrengt. Door de intense jeuk, die wordt verergerd door de koude buitenlucht plus droge warme lucht binnenshuis, zul je wellicht niet in staat zijn om te stoppen met krabben op je hoofd, zelfs als je buiten de deur bent. En dat kan echt heel gênant zijn.

Naast de intense jeuk en schaamte die roos met zich meebrengt, kan dit hoofdhuidprobleem ook tot haarproblemen leiden, zoals haarbreuk, dunner haar en haaruitval.

Stop het krabben op je hoofdhuid met deze tips!

Hoe kun je roos voorkomen en behandelen

zo-kun-je-roos-behandelen-en-voorkomen1

Let op wat je eet.

Volgens talrijke voedingsdeskundigen en wetenschappers kan een eenvoudige verandering in je dieet een enorm verschil maken in het voorkomen van roos.

Groene groenten en fruit die boordevol anti-oxidanten zitten, zijn een aanrader voor het voorkomen van roos. Deze groene groenten en fruit zitten ook vol met mineralen die van cruciaal belang zijn voor een gezonde hoofdhuid en gezond haar. Het is het beste om ze rauw en vers te eten.

Visolie kan ook helpen roos te voorkomen, omdat het de mogelijkheid heeft om de hoofdhuid en het haar gehydrateerd te houden, en de overproductie van talg te beheersen. Te veel olie op de hoofdhuid kan bacteriën en schimmels aantrekken die kunnen leiden tot roos.

Alle voedingsmiddelen die vol B-vitamines en magere eiwitten zitten, zijn zeer geschikt voor het voorkomen van roos.

Een goede hygiëne is belangrijk.

Je moet elke dag voor een goede hygiëne zorgen. De meeste gevallen van roos worden veroorzaakt door een slechte hygiëne. Dus als je wilt voorkomen dat je als een gek op je hoofd loopt te krabben, hou je hoofdhuid en haar dan door regelmatig wassen schoon.

Malassezia, een schimmel die van nature wordt gevonden in de hoofdhuid, kan ook leiden tot roos. De natuurlijke oliën van onze hoofdhuid dienen als voedsel voor deze schimmel en als je je haar niet regelmatig wast, zul je merken dat je hoofdhuid en haar meer olie en vet gaan opstapelen. Dit zorgt ervoor dat de schimmel gedijt, wat de hoofdhuid zal irriteren en zal leiden tot de productie van overtollige huidcellen.

En zodra deze overtollige huidcellen sterven, mengen ze zich met olie van de hoofdhuid en worden ze omgezet in de witte vlokken die wij roos noemen.

zo-kun-je-roos-behandelen-en-voorkomen2

Gebruik een anti-roos shampoo.

Er zijn tal van anti-roos shampoos op de markt die kunnen helpen bij de behandeling van roos. Deze shampoos zijn speciaal geformuleerd om deze hoofdhuidaandoening te behandelen. Bij regelmatig gebruik zou de jeuk minder moeten worden en zichtbare schilfers moeten verminderen.

Gebruik huis-tuin-en-keuken middeltjes en natuurlijke remedies tegen roos.

Het is heel goed mogelijk dat de oplossing voor je roosprobleem al in je keuken aanwezig is. Limoen- en citroensap worden vaak gebruikt om roos te behandelen.

Meng simpelweg een eetlepel limoen- of citroensap in een kopje warm water, masseer het op je hoofdhuid en laat het ongeveer 15 minuten inwerken alvorens uit te spoelen.

Apple cider azijn is ook een effectieve remedie tegen roos. Masseer een paar druppels van de azijn op je hoofdhuid en laat het ongeveer 15 minuten zitten alvorens uit te spoelen. Je kunt ook gebruik maken van natuurlijke oliën, zoals Arganolie, om roos te behandelen en voorkomen.

Deel dit artikel over roos behandeling met je vrienden! Sharing is caring!