Doe-Het-Zelf Verzorging van Nagels en Nagelriemen

Doe Het Zelf Verzorging van Nagels en

Wil je wat geld besparen? Doe dan je nagels zelf! Misschien vind je dat een raar antwoord maar wat je bij een nagelsalon uitgeeft kan aardig oplopen.

Hoe vaak laat jij je nagels doen? Eén keer per week? Twee keer per maand of meer? Hoeveel brengt jouw nagelsalon daarvoor in rekening? Hoeveel fooi geef jij jouw verzorgster? Hoeveel geef je aan reiskosten uit als je naar de salon gaat?

Misschien ben je inmiddels al aan het rekenen geslagen en zou je willen dat je heel wat minder aan je nagels uitgeeft. Je kunt een hoop op de kosten voor je nagels besparen door je nagels zelf thuis te doen. En het is echt niet moeilijk. Hier is een stap voor stap handleiding!

Nagelverzorging Thuis

Zoek eerst je gereedschappen bij elkaar. Je hebt een scherpe nagelclipper nodig, een nagelvijltje en een buffer. Tijd om met je nagels aan de slag te gaan.

Stap 1.

Knip als je nagels te lang zijn deze met je nagelclipper recht af. Lange nagels breken en chippen sneller. Lange nagels kunnen ook erg vervelend zijn omdat ze in je kleding kunnen blijven haken.

Stap 2.

De volgende stap is je nagels vorm te geven. Vijl ze met je vijltje totdat ze een rechthoekige vorm met afgeronde zijkanten hebben.

Als je gewend bent je nagels in een ovale vorm te hebben zou je dat moeten veranderen. De beste vorm is rechthoekig met afgeronde zijkanten.

Met deze klassieke vorm voor je nagels breken ze niet makkelijk af en blijven ze niet aan je kleding haken.

Een Tip Bij Het Vijlen: Vijl je nagels altijd in één en dezelfde richting. Vijl niet alsof je aan het zagen bent want daardoor kunnen je nagels splijten.

Spleetjes en barstjes in je nagels is iets wat je niet moet willen. Door deze spleetjes kunnen namelijk allerlei ziekteverwekkende organismen binnendringen.

Stap 3.

Geef je nagels om het af te maken nog een voorzichtige buffering zodat ze wat meer glans krijgen. Zachtjes bufferen bevordert ook de bloedsomloop onder de nagels wat weer helpt bij een gezonde groei.

Ook je nagelriemen hebben wat extra aandacht en liefde nodig! De nagelriemen vormen een barrière tegen bacteriën en ziektekiemen. Deze kunnen daardoor niet het nagelbed binnendringen en daar infecties veroorzaken.

Hier is een stap voor stap handleiding om je nagelriemen gezond te houden.

Je Nagelriemen Gezond Houden

  • Verwijder met een watje en nagellak remover oude nagellak. Het beste is een remover zonder aceton te gebruiken omdat aceton de nagels kan uitdrogen en beschadigen.
  • Breng een laagje Arganolie op je nagels aan en masseer dit zachtjes over je nagelriemen zodat ook die gehydrateerd worden.
  • Dompel je nagels goed onder in handwarm water. Je kunt aan het water eventueel nog een paar druppels Arganolie toevoegen.
  • Droog je handen af en druk met een zachte doek je nagelriemen voorzichtig een klein beetje naar achteren.

Bekijk ook onze instructievideo over hoe je arganolie aanbrengt op je nagels:

Deel dit artikel over de verzorging van nagels en nagelriemen met je vrienden! Sharing is caring!