Wat Maakt dat Je Huid Er Oud Uitziet en Oud Aanvoelt?

Wat Maakt dat Je Huid Er Oud Uitziet en Oud Aanvoelt

Veroudering van de huid kan veel oorzaken hebben. Erfelijke aanleg, huidverzorging, levensstijl, wat je eet en omgevingsfactoren zijn enkele cruciale factoren bij huidveroudering.

Ongeveer 20 tot 30 % van het proces van huidveroudering wordt veroorzaakt door erfelijke factoren. Dat betekent dat je er zelf veel tegen kunt doen. Weet jij waardoor je huid veroudert?

Laten we eens naar de dingen kijken waar je van veroudert en wat je ertegen kunt doen!

Waar je huid van veroudert plus maatregelen om dat te voorkomen

Zoetigheid

Als je van snoepen en zoetigheid houdt zou je daar eens goed over na moeten denken. Het lijkt moeilijk te geloven maar suiker kan het collageen en de elastine in je huid beschadigen.

Collageen en elastine zijn vezels die je huid stevigheid geven. Wanneer suiker afgebroken wordt en in je bloedbaan terechtkomt bindt het met eiwitmoleculen.

Collageen en elastine bevatten beide eiwitmoleculen en worden daardoor dus minder sterk. Dat leidt dan tot een gerimpelde en uitgezakte huid.

Je Actieplan

Als je een zoetekauw bent en je niet helemaal van snoep af kunt blijven zou je op z’n minst de simpele koolhydraten kunnen laten staan.

Wat de meeste mensen aan zoetigheid binnenkrijgen is frisdrank en snoep. Maar ook honing, witte rijst en witbrood bevatten simpele koolhydraten die door het lichaam snel in suiker worden omgezet. Dat leidt dan op zijn beurt tot huidveroudering.

Natuurlijk betekent dat niet dat je niet af en toe iets zoets mag eten. Om je trek in zoetigheid te bevredigen zou je echter beter een stukje donkere chocola kunnen nemen. Donkere chocola is gemaakt van cacao en cacao bevat anti-oxidanten die we flavanoïden noemen.

Anti-oxidanten zijn de vrienden van je huid. Ze beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de oorzaak van die fijne lijntjes op je huid!

Je zou als je zin hebt in iets zoetigs ook fruit kunnen eten. Aardbeien, sinaasappelen en kiwi’s zijn erg goed omdat die vol zitten met Vitamine C. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die helpt bij de productie van collageen.

Je zou ook groenten in je dagelijkse voeding op moeten nemen die rijk zijn aan Vitamine C zoals broccoli of papays’s.

Te vaak vliegen

Als je veel vliegt kan je huid sneller verouderen. Sommige deskundigen denken dat de UV straling van de zon op grotere hoogte intenser is. Bedenk dat UV straling dwars door de raampjes heendringt. De lucht in een vliegtuig is ook erg droog en een huid zonder vocht krijgt rimpels.

Je Actieplan

Tijdens een vliegreis kun je het beste veel water drinken. Zeg nee tegen alcohol en snacks met veel zout omdat je lichaam daarvan uitdroogt. Smeer je voordat je in het vliegtuig stapt goed met moisturizer in.

Vanwege zijn talrijke anti-oxidanten is Marokkaanse Arganolie een erg goede moisturizer voor de huid. Zorg dat je je tenminste een half uur voordat je instapt ook goed met zonnebrandlotion insmeert. Het zicht naar buiten mag dan fraai zijn; als je het schermpje naar beneden trekt blijft je huid langer jong.

Ben je na het lezen dat dit artikel benieuwd hoe je arganolie precies moet gebruiken tegen huidveroudering? Kijk dan hier ons Youtube filmpje waarin wij stap voor stap uitleggen hoe je arganolie het best kunt gebruiken.

Deel dit artikel over hoe de huid aanvoelt met je vrienden! Sharing is caring!